+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Három napos HangART fesztivál Sármelléken
2023. augusztus 28. hétfő 16:05 - Sármellék
Három napos HangART fesztivál Sármelléken
Három napos fesztivált rendeztek Sármelléken, az egykori laktanya területén. Elsősorban könnyűzenei előadók várták a látogatókat. A programot a “Veszprém-Balaton 2023” pályázat támogatásával valósították meg.

A zárónapon Orsovai Reni és a Nene együttes is felléptek a színpadon. A közönség érdeklődése ekkorra ugyan alábbhagyott, de a három nap folyamán sok programmal kedveskedtek a szervezők. A legtöbben pénteken látogattak ki a rendezvényre. "A pénteki napunkon három nosztalgia zenekar lépett fel, úgynevezett örök fiatalok éjszakáját tartottuk meg itt a helyszínünkön. Óriási érdeklődés volt rá. Mondhatjuk, hogy itt a környék akkori nagy báljainak hangulatát idéztük elő. Szombati napunkon Dánielfy Gergő műhelyfoglalkozást tartott helyi fiataloknak, egy zenei workshopot csináltak" - mondta el Dávid Ákos szervező.

A volt szovjet laktanya területén nem ez az első kezdeményezés fesztivál szervezésére. Az önkormányzat pályázati forrásból valósította meg a programot. "Mi mindig alkalmasnak találtuk ezt a helyszínt egy zenei fesztivál fogadására. A Veszprém 2023 pályázatában láttunk meg egy lehetőséget arra, hogy egy ifjúsági találkozót szervezzünk; ifjúsági zenét, találkozót szervezzünk. Pályáztunk, sikeresen nyertünk, és így meg tudjuk így valósítani ezt az ifjúsági találkozót, vagy zenei programot" - tette hozzá Horváth Tibor, Sármellék polgármestere.

Az önkormányzat a fesztivál szervezésével egyfajta kísérletet is tett arra, hogy megtapasztalja, mennyire életképes egy zenei rendezvény ezen a helyszínen. Hangsúlyozták: a HangArt fesztivált nem a korábbi években megrendezett Hangárfesztivál helyett hozták tető alá.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus