+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Médiatáborosok Keszthelyen
2023. augusztus 24. csütörtök 17:52 - Keszthely
Médiatáborosok Keszthelyen
Negyedik alkalommal szervezik meg Keszthelyen a Mária Rádió Médiatáborát. A diákok két csoportban szintjüknek megfelelően leshetnek bele szakemberek segítségével a média rejtelmeibe. Ebben televíziónk munkatársai is segítségükre vannak. A workshopok mellett a stúdióval is megismerkedhettek a fiatalok.

Az interjúkészítést tanulták a fiatalok a tábor második napján. A diákokat előzetesen négy csoportba osztották, különböző személyekkel kellett beszélgetést folytatniuk a délután során. Asztrofizikus, kerekes székes tánctanár, európa-bajnok karatézó és egy énekesnő állt a rendelkezésükre. A délelőtti workshopon hasznos tanácsokat kaphattak, mire figyeljenek oda, mik a leggyakoribb hibák, illetve, hogy hogyan viselkedjenek egy interjús szituációban. Interaktív feladatokkal gyakorolhattak az éles helyzet előtt. A táborozók az ország különboző részéről érkeztek Keszthelyre, vannak, akik első alkalommal vesznek részt rajta. Sokak tapasztalata, hogy többet kapnak, mint amire számítottak.  

"A médiának egyes részeit megismerhetjük és belekóstolhatunk, tényleg szakemberektől tanulhatunk, akik elmondják az árnyoldalait is, de a pozitívumait is." - mondta el Papp Dorottya.

Televíziónk is minden évben fogadja a Mária Rádió táborosait. A fiatalok itt megismerkedhettek a televíziózás alapjaival. Láthatták, hogy van felépítve a stúdió. Gyakornokunk is mesélt az itt zajló munkáiról, arról, hogy mennyi mindenben tud segíteni. Beülhettek a műsorvezetői székbe és a súgógépet is kipróbálhatták. Nagyon népszerű a diákok körében a vezérlő, ahol a kép- és hangkeverésnek, valamint a feliratozásnak is osztatlan sikere van minden évben. A tábort ötödik alkalommal rendezték meg, ebből négyszer Keszthely volt a központ. Céljuk, hogy minél behatóbban megismertessék a fiatalokkal, mit jelent a média világában dolgozni.

„Szeretnénk, hogyha egy közösség épülne a Mária Rádió számára ezekből a fiatalokból. Egyébként is ezt a gyakorlatot visszük már, hiszen az előző médiatáborokra jelentkezettekből egy kis ifjúsági szerkesztőség verbuválódott és rendszeresen tartjuk a kapcsolatot online találkozók keretében. Hiszen az ország több sarkából érkeztek ebbe a médiatáborba a fiatalok és rendszeresen műsort készítenek, készítünk együtt, illetve képezzük őket tovább.” - osztotta meg Osvay Péter táborvezető.

A diákok beszéd, kreatív írás, és hangvágó műhelyen is részt vettek már. A következő napokban a strandon készítenek interjúkat, valamint kerekasztal-beszélgetést tartanak a Zenepavilonnál. A tábor szombaton zárul.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus