+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zajlik az őzek násza, nőhet a balesetveszély
2023. augusztus 16. szerda 17:12 - Keszthely
Zajlik az őzek násza, nőhet a balesetveszély
Augusztusban zajlik az őzek násza, ezért fokozott figyelemmel kell közlekedni az utakon. Ebben az időszakban ugyanis sokkal óvatlanabbak az állatok, így megnő a balesetveszély. A szakemberek szerint ilyenkor az autókra szerelhető vadriasztóra sem reagálnak az állatok. Tudósításunkban a nyugalom megzavarására alkalmas képek is megjelennek.

A párzási időszakban az állatok a szokásosnál aktívabbak, ilyenkor csak a kiválasztott párjukra figyelnek az őzek, valamint a vetélytársak elűzésére. Emiatt azonban a mozgásuk kiszámíthatatlanná válik és a veszélyérzetük is csökken. Az óvatlanság miatt sok esetben, akár napközben is kifuthatnak az utakra. Fontos, hogy nemcsak azokon a helyeken fordulhatnak elő nagyobb valószínűséggel az állatok, ahol tábla is jelzi, szinte bárhol előbukkanhatnak.

„Itt nálunk elég gyakori a vadbaleset. Hogyha lehet mondani, akkor a 71-es főút úsztató majori szakaszon van rengeteg őzelütés. Illetve Zalaszentgrót felé, azon a területen van még sok vadelütés. De előfordul Györöknél is a 71-es főút Györök és Vonyarcvashegy között. Illetve Györökön a Szépkilátó felé, hogyha azt elhagyjuk, akkor azon a szakaszon is szokott lenn vadelütés.” - foglalta össze Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

Vadbalesetek napi szinten történnek az országban. Ezek jelentős anyagi kárral is járhatnak, egyes esetekben haláleset is előfordulhat. A baleset-megelőzési előadó elmondta, a kiemelt területek az erdős és a kukoricás részek. A szakember hozzátette, amennyiben vaddal ütközünk, feltétlenül értesítenünk kell a rendőrséget, mivel a vadelütés közúti balesetnek minősül.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus