+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Községházi esték: a jazztől az egyházi zenéig
2017. augusztus 4. péntek 14:10 - Gyenesdiás
Községházi esték: a jazztől az egyházi zenéig
A gyenesdiási hangversenysorozat szerda este indul el, idén nyáron még két koncerttel és egy kiállítással várják az igényes szórakozásra vágyókat. Az Acoustic Line Band után koncertezik még a Fidelis Brass Fúvósegyüttes és a Salve Regina Kórus C. Tóth Zoltánnal.

Jazz örökzöldekkel indult el az idei Községházi esték. 2000 óta, a Községháza megépülése óta kínálnak ily módon könnyű, igényes nyáresti programokat a településen. Az elmúlt években igazi törzsközönség alakult ki.

„Mi évek óta a párommal ide járunk már. Ez egy nagyon kellemes nyári kikapcsolódás, mindig valami igazán könnyű dolgot tudnak előszedni az itteni dolgozók és nagyon kellemes élményeket tudnak nyújtani. Ha a nagy nyári meleg után, ha ide beül az ember…itt is meleg van, de a hangulat viszont forró és mégis nagyon kellemes kikapcsolódást tud nyújtani.” - vélekedett a koncert után Horváth Pál. 

A Jazz-standardek mellett magyar slágereket is hallhatott a lelkes közönség. A zenészek még be is vonták a hallgatóságot egy kis közös éneklésbe. Az Acoustic Line Band az alapja például a Keszthelyi Jazz Műhelynek és a Gábor és Gábor Zenekarnak is. Igyekeznek lehetőségeikhez képest minél inkább akusztikus hangszerekkel játszani. 

Felföldi Gábor, zebekarvezető: „Nagyon szeretjük ezt az akusztikus hangzást, mert ez a klasszikus zenére emlékeztet bennünk. A jazz zene, meg a klasszikus zene mindenképpen rokon, a jazz zenészek is klasszikus zenével kezdik el a tanulást. Aztán úgy lesz valakiből jazz zenész, hogy 16-18 éves korára dönti el, hogy merre menjen és mi nagyon szeretjük ezt az akusztikus hangzást.”  

A Községházi esték nem csak a településen élők, hanem az itt nyaralók számára is jó kikapcsolódás. A kiváló akusztikájú teremben idén még két alkalommal várják a közönséget. 

„A következő héten a Kiss Tamás vezette Fidelis Brass Fúvósegyüttes lesz augusztus 9-én. Augusztus 16-án pedig a Salve Regina Kórus, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Templom kórusa fog bemutatkozni C. Tóth Zoltán karnaggyal, aki nem csak karnagyként fog szerepelne, hanem orgonálni is fog.” - árulta el Hársfalvi György, a szervező József Attila Klubkönyvtár vezetője. 

Augusztus 16-án nem csak a keresztény zenei irodalomban tehet utazást a közönség. Ekkor nyílik Kovács Tibor szekszárdi festőművész kiállítása is. Minden program ingyenesen látogatható.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó