+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitott a strandkönyvtár
2023. július 18. kedd 17:35 - Keszthely
Megnyitott a strandkönyvtár
Ez a 15. szezon, hogy könnyed, nyári olvasmányokkal várják a fürdőzőket a Városi Strandon. Felnőttek és gyerek is találhatnak olvasnivalót. Augusztus 13-ig működik a kihelyezett bibliotéka.

Új sátorral és a megszokott, bő választékkal várják az olvasókat. A strandkönyvtárban 300 kölcsönözhető könyv van: szerelmes regények, krimik, történelmi könyvek. Elsősorban könnyed, nyári olvasmányok sorakoznak a polcokon. 60 féle magazin és napilap is szerepel a választékban, a gyerekeknek bővített kínálat van idén. A Neked mennyit ér akcióban forgalomból kivont könyveket is kipakoltak. Becsületkasszával lehet támogatni a bibliotékát. A beiratkozottak olvasójeggyel, mások könyvenként 1500 forintos kaució ellenében vihetik az olvasnivalót. Újságot ingyen, legfeljebb egy órára lehet kölcsönözni. Már a nyitónap is sikeres volt. 

Verebélyi Judit könyvtáros: „Nagyon nagy örömünkre szolgált az, hogy ismét volt visszatérő strandkönyvtári olvasónk és az hogy ilyen sok, színes magazinunk van és közel vagyunk mindenhez. Azt gondolom, nagyon sok érdeklődőnk volt, körülbelül 50-60-an megfordultak ma nálunk.”

A strandkönyvtár augusztus 13-ig minden nap 10-17 óráig várja az olvasókat.  Ha nincs igazi strandidő, akkor is kinyitnak, csak eső esetén nem pakolnak ki. Keszthelyen már 1908-ban is volt strandkönyvtár, a korabeli beszámolók szerint a Szigetfürdőn működött a kihelyezett bibliotéka. A Fejér György Városi Könyvtár 2008-ban elevenítette fel a szolgáltatást, mely azóta folyamatosan működik.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus