+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Dr. Nagy Endrére emlékeztek
2023. július 18. kedd 16:45 - Balatonederics
Dr. Nagy Endrére emlékeztek
A balatonedericsi Afrika múzeumban emlékeztek dr. Nagy Endrére, a vadászra. A programot a róla elnevezett vadásztársaság szervezi minden évben. Színes programmal, érdekességekkel várták az érdeklődőket.

Dr. Nagy Endre egy példakép napjainkban is vadászati körökben. A vadásztársaság fontosnak tartja, hogy szellemiségét, munkásságát széles körben bemutassák a nagyközönségnek. A klub 100 fővel működik, azon munkálkodnak, hogy minél többen megismerkedhessenek a nagy vadász kalandjaival, élettörténetével.

„Ő a vadászat szellemében nagyon sokat tett. Igazából a Vadászati Világkiállítás, a düsseldorfi, a magyarországi 1971-es Vadászati Világkiállításnak a legfantasztikusabb szervezője volt. És ezt a mai napig nem tudták überelni, mert ő azt fantasztikusan megszervezte, és hatalmas sikere volt ennek a kiállításnak. Mi pedig úgy érezzük, hogy kötelességünk, az, hogy az ő szellemét, hagyományait ápoljuk.” - mondta Takács Ernő a Dr. Nagy Endre Vadásztársaság elnöke.

"Afrikai tánccal, agárbemutatóval is elkápráztatták a közönséget a színvonalas programon. A Zala Megyei Vadászkamara is fontosnak tartja, hogy a laikusok is megismerkedhessenek a vadászok életével, hogy miről is szól valójában ez az életvitel.„A Vadász Kamara egy nagyon komoly célt tűzött pár éve maga elé, az „Ismerd meg a vadászokat program.” Elsősorban gyerekeknek, ifjúságnak meg kell mutatni, mi az a vadászat, mi az a vadgazdálkodás, és akkor elfogadják az emberek, ha megértik mi ez. Nem keverik össze az álltagyilkolással, hanem egy komoly gazdasági, természetvédelmi , kulturális tevékenységnek látják, mivel ez az. És ennek éppen itt a mai napon egy kulturális részének vagyunk a tanúi. Ez egy gyönyörű hagyomány.” - közölte Dr. Nádor László a Zala Megyei Vadászkamar elnöke.

Nagy Endrét sokan ismerték, tisztelték vadászati körökben és a civil életben is. A program szervezői, és a múzeum üzemeltetői szeretnék az ő munkásságát megismertetni a fiatalokkal, a gyermekekkel is. Az emlékére rendezett programon kívül egész évben várják az érdeklődőket a Afrika Múzeumba.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus