+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubilál a balatongyöröki JazzFiesta
2023. július 17. hétfő 15:41 - Balatongyörök
Jubilál a balatongyöröki JazzFiesta
15. alkalommal várják a műfaj szerelmeseit augusztusig négy csütörtökön. Minden este két fellépő szórakoztatja a közönséget, a sztenderdek mellett swing, latin és ethno dallamok is felcsendülnek. A múlt heti rossz idő ellenére is sokan megtalálták az esőhelyszínt.

A kedvezőtlen időjárás miatt a Bertha Bulcsu Művelődési Házba várták a jazz szerelmeseit, akik ide is ellátogattak kedvenc programjukra. Az első csütörtökön bemutatkozott a Contempo, mely kortárs zenekarként sokféle irányzatot ötvöz. A trióban Pozsár Eszter fuvolázik és szaxofonozik, Horányi Sándor pengeti a gitárt, mindezt pedig Csurkulya József cimbalomjátékával fűszerezi, így adva egyedi hangzást a formációnak. Én azt gondolom, hogy a cimbalom önmaga már kölcsönöz egy folkos beütést a zenekarnak, a beütés természetesen idézőjelben. – véli a formáció női tagja. De igazából három fő zenei irányzat jellemzi a mi zenénket: a jazz, –talán ez a legnagyobb kalap–, a klasszikus zene –főleg kortárs klasszikus zene– és természetesen a népzene is.

Hagyományosan a főszervező, Varga Endre és barátai is megörvendeztették a közönséget. Az idén 60 éves művésztanár egyfajta válogatást állított össze az elmúlt évtizedek palettájáról. De a rendezvény is jubilál, 15. alkalommal szólal meg a jazz csütörtökönként, mely a györöki nyárhoz most már hozzátartozik. Nagyon színes lesz az idei műsorkínálat mind a fellépők, mind a zenei stílusok szempontjából: ethno jazz, swing, latin jazz, és lesznek sztárvendégek, lesznek fiatal tehetségek. Úgyhogy mindenkit arra bíztatok, hogy látogasson el Balatongyörökre csütörtökönként.

Július 27-én a JAG Project, valamint Kamilka & Pesti Sikk, augusztus 3-án Demeter László „Dodó” és barátai, valamint Flóra & Blues 4 You Band lép fel, 17-én pedig a Dés László Free Sounds Quartet, valamint a Yulaysi Miranda & Révész Richárd Latin Quartet zárja az idei sorozatot.

A JazzFiesta fellépőiről többet is megtudhatnak Szignatúra című kulturális magazinunkból.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus