+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiválóak a zalai Balaton-part strandjai
2023. július 14. péntek 16:44 - Keszthely
Kiválóak a zalai Balaton-part strandjai
Beszámoltak a Kék Hullám Zászló minősítésen elért eredményekről a Zala vármegyei Balaton-part településeinek polgármesterei. A sajtótájékoztatón elhangzott, együttműködésre is szükség volt a 4 és 5 csillagos minősítések megszerzéséhez. Több strand különdíjat is átvehetett.

5 csillagosra minősítették az idén is a keszthelyi Városi Strandot. Az elmúlt évben új, akadálymentes bejutást biztosító mosdót alakítottak ki a strand déli oldalán. Birtokba vehették a már korábban megújult hátsó pénztár épületét. Itt ajándékboltot nyitottak, és a jövőben a vízimentőknek és mentőorvosnak is helyet ad. Tárolásra alkalmas helyiségeket is kialakítottak.

"Megállapítható összességében, hogy nagyon jó minősítést kaptak a strandok ezen a balatoni partszakaszon is. Keszthelyen is azt lehet mondani, hogy továbbra is jók a keszthelyi strandok. Itt a kezemben tartom, a Városi Strand öt csillagos, a másik két strand négy csillagos. Vannak olyan települések, ahol szintén nagyon jó, sőt jobb eredményeket értek el a városi strandok. Ez azt mutatja, hogy nagyon jó a kínálat." - fogalmazott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Gyenesdiás az öt csillag mellett több elismerést is elnyert. Jubileumi díjat kapott a Balatoni Szövetségtől, legtöbb pontszámot elnyert fürdőhelyként is elismerésben részesült, emellett Zöldfészek díjat kaptak. Az elmúlt évben fejlesztették a játszóteret és a füves területeket. A fenntarthatóság és a klímatudatosság jegyében az egynyári növényeket évelőkre cserélték, és kavicságyba ültették azokat, így jobban megtartják a vizet.

„Azt hiszem, hogy a tematizálás jó, hiszen sokszínűvé teszi a gyenesdiási partszakaszt. Felzárkózunk mi is a zalai Balaton-parti együttműködéshez, és természetesen a családbarátság mellett az ökotudatosság a jövőben is fog folytatódni. Mindamellett nagy büszkeség, hogy a jubileumi díjat mi is elnyertük, tehát a Balaton egyik legkiválóbb strandja lett a Diási Játékstrand.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Vonyarcvashegy szintén öt csillagos minősítéssel és jubileumi díjjal büszkélkedhet. A község fürdőhelyét is elismerték, mint a legtöbb pontszámot szerzett strand, emellett pedig megkapta Zala Vármegye Közgyűlésének különdíját. A strandon új ülőhelyeket alakítottak ki, 4 évszakos játékelemeket és ping pong asztalt helyeztek ki. 26 új fát ültettek, valamint madár- és denevérodúkat telepítettek.

„A fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy egy egész évben nyitva tartó, egy többgenerációs, rekreációs, sok élménygazdagságot nyújtó találkozási központ legyen. Ennek az elismerését legfontosabb az ide látogató kedves vendégek, illetve a szakma is minősítette. Így a Kék Hullám Zászló átadásnál a legmagasabb fokozatban, 5 csillagos minősítést kapta meg a vonyarcvashegyi Lidó Strand.” - tette hozzá Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Balatongyörök strandja szintén jelesre vizsgázott. Az idei szezonban felszerelték a korábbi pályázaton nyert napvitorlákat, és kiemelt figyelmet fordítottak a karbantartásokra. A sajtótájékoztatón elhangzott, példaértékű a négy település összefogása.

„10 évvel ezelőtt nem tudtunk így összeállni, hiszen akkor a strandjaink különböző minősítéseket kaptak. Ahogy elhangzott már a kollégáktól, nagyon sokat tudtunk tanulni egymástól, és a jó példákat nagyon szívesen megosztjuk a többiekkel. Most már 4-5 éve, hogy együtt ki tudunk állni a sajtó elé, és el tudjuk mondani, hogy a zalai Balaton-parti települések strandjai mind kiváló minősítést tudtak elérni.” - tájékoztatott Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

A nyári szezonban a települések strandjai teltházzal üzemelnek. Ez is mutatja, hogy a turisták szívesen jönnek a nyugat-balatoni régióba üdülni.        

Regman Karola - Keszthelyi TV   

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus