+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Keszthelyi-hegység is versenyben van
2023. június 28. szerda 12:44 - Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység is versenyben van
Szavazást indított Magyarország legszebb erdejére az Agrárminisztérium. A voksolás a közösségi oldalukon zajlik, egy-egy tetszikeléssel lehet szavazni a különböző helyekre. Az összes hazai állami erdészet képviseli magát, így a Bakonyerdő Zrt. is. A Keszthelyi-hegység és a Nagymező is verseng a legszebb kirándulóhely címért.

A Keszthelyi-hegység nagyon népszerű kirándulóhely. Számos tanösvény található itt, melyeken végigjárva különböző szépségű területekre barangolhatnak el a kirándulók. A környékbeli településekről több tematikus túrát szerveznek ide, melyek mindig nagyon népszerűek. Barlangokban és kilátókban is gazdag a térség, így minden természetjáró találhat magának megfelelő célkitűzést. Szívesen látogatnak el a Balaton térségébe a turisták is, de a helyiek sem hagyják ki a lehetőséget, hogy kikapcsolódjanak.

„Egy, mert mozgás, kettő, mert gyönyörű szép környezet. Mindennap örülünk, hogy  ilyen gyönyörű helyen lakunk és szeretjük ezt kihasználni. Időnk van és szabadok vagyunk.” - osztotta meg Major Gizella. „Igen, ennyi, részemről is. És ha lehet, ha van szervezett túra, akkor igyekszünk részt venni rajta és elég gyakran szerveznek túrát.” - tette hozzá Domonkos Erzsébet.

A 22 héten át zajló programon minden héten más és más állami erdőgazdaság maximum 8 kiválasztott kirándulóhelyeit, természeti kincseit teszik közzé, ezekre lehet leadni a szavazatokat A Bakonyerdő Zrt. a Bakonyi bükköst, a Cuha-völgyöt, a Forrasztókői egzótakertet, a Hubertlaki-tavat, a Salföldi pálos kolostorromot, a Tihanyi Őrtorony-kilátót, a Keszthelyi-hegységet és a Nagymezőt nevezte.

„A versenyben az Agrárminisztérium facebook.oldalán található képekre lehet szavazni egy like-olással, illetve a minisztérium facebook-oldalának kedvelésével. A szavazatok alapján rangsort állítanak fel, hogy melyek az úgymond legszebb, legkedveltebb erdei kirándulóhelyek, erdei helyszínek.” - emelte ki Patocskai-Lunk Eszter a Bakonyerdő Zrt. kommunikációs vezetője.

Az Agrárminisztérium februárban indította útjára a Szavazz Magyarország legszebb erdejére játékot. Céljuk, hogy népszerűsítsék a hazai kirándulóhelyeket. Voksolni július 16-ig lehet.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus