Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Nemzetközi versenyre készülnek a senior teniszezők
2023. jún. 26. hétfő | Keszthely
Nemzetközi versenyre készülnek a senior teniszezők
A hétvégén zajlott Keszthely város senior teniszbajnoksága a Helikon Tenisz Clubnál. A versenyre főpróbaként tekintenek a szervezők: augusztus 29-étől szeptember 3-ig egy nemzetközi megmérettetés lesz, arra készültek fel a résztvevők.

Körülbelül 35-40 játékos részvételével zajlott a bajnokság, amit a Helikon Tenisz Club és a Szenior Tenisz Szövetség rendezett meg. Kiváló időjárás jellemezte a napot, így az idősebb játékosok számára sem volt megterhelő a játék. A 70 év feletti korosztályban az első helyezést a klub volt elnöke, Holló János szerezte meg. Ezt mondta: "Kevesebben jöttek el a korosztályunkból. Sok a sérült és beteg, sajnálatos módon. De hát így is, azt hiszem, azért kellett küzdenem, hogy Keszthelynek szerezzünk valami érmet, hát most sikerült az aranyérmet megszerezni. Első nyilván ez volt, a második pedig az unokának, mert elvárja: gyerünk papa, küldd a fényképet."

Több, mint tizennyolc esztendeje működik a Szenior Szövetség. 30 éves kortól már seniornak nevezik a teniszezőket. Jellemző, hogy 85, 87, sőt 90 éves tagok is vannak. A Szenior Tenisz Szövetség elnöjke, Erdei Csaba így vélekedett: "Nagyon szeretjük Keszthelyt. Az egyik legfontosabb állomása a versenynaptárunknak. Itt már lassan ötven éve mennek a senior versenyek, és a legnagyobb szabadtéri versenyünk a keszthelyi Lénárt László Emlékverseny. Ez egy ilyen felkészülési verseny, ez a városi bajnokság, ahol a játékosok szokják a környezetet, illetve a légkört."

A bajnokságnak helyt adó Helikon Tenisz Club elnöke többször is hangsúlyozta: fontos, hogy mozogjunk. Mindegy, hogy mit csinálunk: hegyet mászunk, túrázunk, biciklizünk, úszunk, vagy netán teniszezünk, csak mozogjunk. Ebben a város vezetése is partner. "Keszthely város nagyon támogatja a teniszsportot. Pénteken beszélgetve polgármester úrral megállapítottuk, hogy mind a kettőnknek még van mit javítani a tenisz tudásunkon, viszont a lelkesedésünkön nem. Az a lényeg, hogy játsszunk" - mondta a Helikon Tenisz Club elnöke, Horváth Imre.

A keszthelyi bajnokság főpróbája az augusztus 29-én kezdődő nemzetközi versenynek, amin már általában 350-400 teniszező vesz részt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. szep. 15. péntek 17:46 | Keszthely
Marozsán Fábián és Piros Zsombor is diadalmaskodott a törökök ellen.
| 2023. szep. 14. csütörtök 17:48 | Keszthely
Kisorsolták a tenisz Davis-kupa keszthelyi osztályozójának párosítását.
| 2023. szep. 13. szerda 14:39 | Keszthely
A teniszezők jó fizikai és mentális felkészültséggel állnak pályára a törökök ellen Keszthelyen.
| 2023. szep. 10. vasárnap 19:33 | Keszthely
Dr. Forintos László emlékére Tehetséggondozó Emlékversenyt rendeztek Keszthelyen.
| 2023. szep. 1. péntek 17:23 | Keszthely
A Szenior Tenisz Szövetség és a Helikon Tenisz Club közös szervezésében zajlik Keszthelyen verseny.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:15
Keszthelyi Szemmel
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.