Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 15 éves lett a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület
2023. jún. 26. hétfő | Cserszegtomaj
15 éves lett a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület
15 éves lett a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület. A társaság célja, hogy összefogja azokat, akik a keresztény, nemzeti és polgári értékrend eszméinek jegyében alakítják környezetüket. Emellett a hagyományok ápolását is célul tűzték ki. A születésnapot előadásokkal ünnepelték meg.

Minden évben szervez különféle programokat a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület. Kézműves játszóház, táncház vagy akár adventi kincskeresés is köthető a nevükhöz. Többször csatlakoztak az Összetartozásunk Tüze kezdeményezéshez is. A társaság célja, hogy életre keltse a népszokásokat és a régi hagyományokat, valamint azokat a jövő generációjával is megismertesse, továbbadja.

Az egyesület előadásokat is szervez. A jubileumi napon a régi idők gyümölcseiről volt közös eszmecsere, melyre Kovács Gyula Prima Primissma-díjas gyümölcsész és Ambrus Lajos író, pomológus is meghívást kapott. A szakemberek szívesen osztották meg tapasztalataikat, hallgatták meg a közönség gondolatait a témával kapcsolatban. Kovács Gyula azt is elmondta, a kultúrára vigyázni kell, az értékeket tovább kell vinni.

„Itt jóakaratú emberekre van szükség, jóakaratú emberek sokaságára. Akinek a magyar kultúra fontos. És ezt próbáljuk most is igazolni.”

Az egyesület tagjai fontosnak tartják, hogy a népi hagyomány legtöbb szegmensét érintsék. A keresztény értékek és kultúra egyaránt fontos nekik.

”18 alapító tagja van az egyesületnek és igen, most már 15 éve, hogy működünk. Hála Istennel és én azt látom, hogy most már többgenerációs. Tehát amit az elődeink ránk örökítettek, talán úgy néz ki, hogy lehet továbbvinni, hiszen a gyerekeim is ezt csinálják és most már az unokáim is.” - mondta el Partics Gyula elnökségi tag.

Az egyesületi napot a néptánctábor előzte meg. A kreatív foglalkozások az ünnepi eseményen is folytatódtak. Az érdeklődő fiatalok nemezelhettek, elsajátíthatták a kosárfonás alapjait, gyöngyöt fűzhettek vagy éppen népi motívumokat festhettek az egyesületi tagok segítségével.

„Egy pályázat keretén belül jött létre ez a mai nap. Kézműves foglalkozásokkal, gyerekeknek való programokkal, illetve egy közös tábortűzzel és táncházzal zárul.” - osztotta meg Hardiné Partics Edina tag.

A tábor során elkészült alkotásokból egy kiállítást is bemutattak a kultúrházban. Sárköz volt a témakörük, ezzel kapcsolatban készültek el a gyermekek remekművei.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2020. jún. 5. péntek 15:43 | Cserszegtomaj
A Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület szervezésében valósult meg a megemlékezés.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Keszthely
Gálaműsorral ünnepelték meg a jubileumot.
| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Keszthely
A jubileum alkalmából tárlaton mutatták be az elmúlt 25 év történéseit.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Ünnepi délután keretében emlékeztek vissza a tagok az elmúlt negyven és eseményeire.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.