Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Erzsébet tábor is lesz
2023. jún. 22. csütörtök | Keszthely
Erzsébet tábor is lesz
Közös pikniket tartott a szociális ágazatban dolgozóknak a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ. Az alkalmon jó lehetőség volt arra, hogy ötletbörzét tartsanak, megvitassák a bonyolult helyzeteket, segítsenek egymásnak kötetlen formában. A nyári napközis tábor megnyitóján előadást is meghallgathattak.

A kapcsolati erőszak felismeréséről és az emberkereskedelemről tartott előadást a megjelenteknek Kopf Katalin. A Nyugat-Dunántúli Regionális Kríziskezelő Ambulancia munkatársa tájékoztatott arról, hogy mennyi bántalmazott van, mik lehetnek ezeknek a jelei. Az ambulancia irodája Mosonmagyaróváron található, de ha telefonon vagy e-mailen felkeresik őket, akkor elutaznak a helyszínre, hogy tudjanak beszélni az áldozatokkal.

„Asszony szoknyája sok mindent eltakar. Az azt mutatja, hogy voltak bántalmazások régen, szeretnénk, hogyha ez megszűnne. De ez csak akkor megy, hogyha tudatosítjuk minden nőben és minden férfiban, mert férfi is lehet bántalmazott, hogy nem szabad eltűrni, ha bántanak minket.”

Az eseményen szó esett arról, hogy milyen online felületek használhatók arra, hogy minél többekhez eljusson a szociális és segítő szakmában dolgozók elérhetősége, tevékenysége. A meghívottak elmondhatták tapasztalataikat, ötleteiket ezzel kapcsolatban. A Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ célja, hogy minden korosztályt tudjanak támogatni. Nyáron a napközis táborokban is arra helyezik a hangsúlyt, hogy a fiatalok érzelmi intelligenciáját fejlesszék, valamint a konfliktuskezelésben segítsenek. Több lehetőséget is biztosítanak.

„A Gyermekjóléti Központ idén úgy döntött, hogy megpróbálja azt, hogy Erzsébet-tábort is megpályáz azért, hogy minél több gyereknek adjunk lehetőséget a nyári táborozásra és a szülőknek is a lehető legtöbb időt tudjuk megspórolni azzal. Mertünk nagyot álmodni és nagyon sok gyerekkel pályáztunk. A VSZK ad nekünk majd helyszínt, ahol nagyon jól el tudunk majd férni, nagyon jó konyhát és nagyon sok segítséget kaptunk a GESZ-től. Úgyhogy ez párhuzamosan fog folyni ezzel a napközis táborral, ami itt lesz lent.” - mondta el Jakabfi László intézményvezető.

A Csik Ferenc sétányon található táborhelyen több felújítást is végzett a GESZ. Öltözőt alakítottak ki, valamint felújították a közösségi helyiséget. Kifestették az épületeket, új bútorokat, pingpongasztalt szereztek be és folyamatosan karbantartják a helyet. A tábor hat héten át tart, július 3-tól augusztus 11-ig.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2021. júl. 14. szerda 16:12 | Zánka
Idén a büntetés-végrehajtás feladataival is megismertetik az Erzsébet tábor lakóit.
| 2019. aug. 30. péntek 17:48 | Zánkafürdő
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az idei évben is meglátogatta a táborozókat.
| 2019. aug. 23. péntek 16:11 | Zánka
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
| 2019. júl. 23. kedd 14:37 | Zánka
A turnusokban egyszerre 2500 gyermeket várnak az augusztus 30-ig tartó szezonban.
| 2024. már. 29. péntek 19:15 | Keszthely
A program a megújult közösségi térben valósult meg, cél, hogy ezt minél több rendezvényre használhassák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:38
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
18:38
Hargita TV
19:00
Híradó
19:45
Balasport 2023
20:15
Egy csipetnyi szó
20:49
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.