+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Erzsébet tábor is lesz
2023. június 22. csütörtök 16:53 - Keszthely
Erzsébet tábor is lesz
Közös pikniket tartott a szociális ágazatban dolgozóknak a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ. Az alkalmon jó lehetőség volt arra, hogy ötletbörzét tartsanak, megvitassák a bonyolult helyzeteket, segítsenek egymásnak kötetlen formában. A nyári napközis tábor megnyitóján előadást is meghallgathattak.

A kapcsolati erőszak felismeréséről és az emberkereskedelemről tartott előadást a megjelenteknek Kopf Katalin. A Nyugat-Dunántúli Regionális Kríziskezelő Ambulancia munkatársa tájékoztatott arról, hogy mennyi bántalmazott van, mik lehetnek ezeknek a jelei. Az ambulancia irodája Mosonmagyaróváron található, de ha telefonon vagy e-mailen felkeresik őket, akkor elutaznak a helyszínre, hogy tudjanak beszélni az áldozatokkal.

„Asszony szoknyája sok mindent eltakar. Az azt mutatja, hogy voltak bántalmazások régen, szeretnénk, hogyha ez megszűnne. De ez csak akkor megy, hogyha tudatosítjuk minden nőben és minden férfiban, mert férfi is lehet bántalmazott, hogy nem szabad eltűrni, ha bántanak minket.”

Az eseményen szó esett arról, hogy milyen online felületek használhatók arra, hogy minél többekhez eljusson a szociális és segítő szakmában dolgozók elérhetősége, tevékenysége. A meghívottak elmondhatták tapasztalataikat, ötleteiket ezzel kapcsolatban. A Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ célja, hogy minden korosztályt tudjanak támogatni. Nyáron a napközis táborokban is arra helyezik a hangsúlyt, hogy a fiatalok érzelmi intelligenciáját fejlesszék, valamint a konfliktuskezelésben segítsenek. Több lehetőséget is biztosítanak.

„A Gyermekjóléti Központ idén úgy döntött, hogy megpróbálja azt, hogy Erzsébet-tábort is megpályáz azért, hogy minél több gyereknek adjunk lehetőséget a nyári táborozásra és a szülőknek is a lehető legtöbb időt tudjuk megspórolni azzal. Mertünk nagyot álmodni és nagyon sok gyerekkel pályáztunk. A VSZK ad nekünk majd helyszínt, ahol nagyon jól el tudunk majd férni, nagyon jó konyhát és nagyon sok segítséget kaptunk a GESZ-től. Úgyhogy ez párhuzamosan fog folyni ezzel a napközis táborral, ami itt lesz lent.” - mondta el Jakabfi László intézményvezető.

A Csik Ferenc sétányon található táborhelyen több felújítást is végzett a GESZ. Öltözőt alakítottak ki, valamint felújították a közösségi helyiséget. Kifestették az épületeket, új bútorokat, pingpongasztalt szereztek be és folyamatosan karbantartják a helyet. A tábor hat héten át tart, július 3-tól augusztus 11-ig.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus