Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / “Elsárgultak” a végzős diákok
2023. jún. 6. kedd | Keszthely
“Elsárgultak” a végzős diákok
Elbúcsúztak a végzős diákok a Georgikon Campustól. Megértek, mint a búzakalász - ezért hívják sárgulásnak az intézménytől való elválást. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemhez tartozó kampusz diákjai a hagyományos, lovaskocsis vonulásukat követően a Festetics kastély udvarán köszöntek el a hallgatói évektől.

“Elsárgultak” az egyetemista diákok. Megértek, mint a búzakalász és készen állnak arra, hogy tudásukat az egyetem falain kívül is kamatoztassák. Lestyán Luca Szarvasról választotta felsőfokú tanulmányai helyszínének a Georgikont. Gondolatait így foglalta össze: "Úgy gondolom, hogy ez egy méltó lezárása az egyetemi éveinknek. Én ahonnan származom, ott is van egy mezőgazdasági egyetem, és mindig is csodálva néztem ott is a sárgulási felvonulást. Ez most nagyon nagy élmény volt számomra, hogy én is átélhettem. Illetve eleve a környezet, ahol vagyunk, a Balatonnál..."

Az ünnepségen Oláh Zsanett, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztette a sárgulókat: felelősségteljesebb időszak kezdődik számukra. Így folytatta: "A mai nappal egy új élet veszi kezdetét számotokra. Most, hogy kézhez veszitek majd a diplomátokat, nemcsak a felívelő karrier, az anyagi megbecsülés, a kényelmesebb élet jár, hanem azt hiszem, hogy egy nagyon komoly felelősség is. Holnaptól már nem az lesz a fontos, a legfontosabb, hogy a mások által leírt ismereteket tanuljátok meg, sokkal inkább az, hogy ti magatok váljatok alkotóvá."

A keszthelyi egyetemnek mindig jó híre volt - hangsúlyozta beszédében Manninger Jenő polgármester. Hozzátette: "Reméljük, hogy amellett a jól eltöltött évek mellett piacképes versenyképes tudást is kapnak - mert látjuk az igyekezetet az egyetemen -, hogy az egyetem fejlődjön olyan irányba, hogy szakmailag is versenyképes legyen. Így is volt, a keszthelyi egyetemnek mindig jó híre volt, de a tradíciókból nem lehet csak megélni, hanem haladni kell a korral - különösen egy ilyen ágazatban."

A Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusának több, mint száz hallgatójától az intézmény főigazgatója, Rózsa László is búcsúzott: "Ennek a világnak önök a mozgatói. Önök nélkül nincs egyetem. Mi csak önökkel együtt érünk valamit. Úgy élj, emlékezz, a mi becsületünk őrzője vagy. Hányszor olvasták, hallották ezt a jelmondatot? Most itt lesz az idő, hogy úgy is kell cselekedjenek. Ha önökre nézek, látom, ez már elkezdődött."

A 226 esztendős Georgikon végzős diákjait Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke; a hallgatók nevében pedig Weiszdorn Blanka búcsúztatta. A sárgulási ünnepség hagyományosan a Palotás tánccal ért véget.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 |
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
| 2022. máj. 16. hétfő 19:07 | Keszthely
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
| 2022. máj. 12. csütörtök 17:30 | Keszthely
A MATE Gergikon Campusa kéri a lakosság türelmét és megértését.
| 2019. máj. 21. kedd 15:34 | Keszthely
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
| 2017. máj. 23. kedd 11:08 | Keszthely
Idén rekordszámú hallgató vett részt a 143. sárgulási ünnepségen Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.