+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / “Elsárgultak” a végzős diákok
2023. június 6. kedd 15:52 - Keszthely
“Elsárgultak” a végzős diákok
Elbúcsúztak a végzős diákok a Georgikon Campustól. Megértek, mint a búzakalász - ezért hívják sárgulásnak az intézménytől való elválást. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemhez tartozó kampusz diákjai a hagyományos, lovaskocsis vonulásukat követően a Festetics kastély udvarán köszöntek el a hallgatói évektől.

“Elsárgultak” az egyetemista diákok. Megértek, mint a búzakalász és készen állnak arra, hogy tudásukat az egyetem falain kívül is kamatoztassák. Lestyán Luca Szarvasról választotta felsőfokú tanulmányai helyszínének a Georgikont. Gondolatait így foglalta össze: "Úgy gondolom, hogy ez egy méltó lezárása az egyetemi éveinknek. Én ahonnan származom, ott is van egy mezőgazdasági egyetem, és mindig is csodálva néztem ott is a sárgulási felvonulást. Ez most nagyon nagy élmény volt számomra, hogy én is átélhettem. Illetve eleve a környezet, ahol vagyunk, a Balatonnál..."

Az ünnepségen Oláh Zsanett, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztette a sárgulókat: felelősségteljesebb időszak kezdődik számukra. Így folytatta: "A mai nappal egy új élet veszi kezdetét számotokra. Most, hogy kézhez veszitek majd a diplomátokat, nemcsak a felívelő karrier, az anyagi megbecsülés, a kényelmesebb élet jár, hanem azt hiszem, hogy egy nagyon komoly felelősség is. Holnaptól már nem az lesz a fontos, a legfontosabb, hogy a mások által leírt ismereteket tanuljátok meg, sokkal inkább az, hogy ti magatok váljatok alkotóvá."

A keszthelyi egyetemnek mindig jó híre volt - hangsúlyozta beszédében Manninger Jenő polgármester. Hozzátette: "Reméljük, hogy amellett a jól eltöltött évek mellett piacképes versenyképes tudást is kapnak - mert látjuk az igyekezetet az egyetemen -, hogy az egyetem fejlődjön olyan irányba, hogy szakmailag is versenyképes legyen. Így is volt, a keszthelyi egyetemnek mindig jó híre volt, de a tradíciókból nem lehet csak megélni, hanem haladni kell a korral - különösen egy ilyen ágazatban."

A Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusának több, mint száz hallgatójától az intézmény főigazgatója, Rózsa László is búcsúzott: "Ennek a világnak önök a mozgatói. Önök nélkül nincs egyetem. Mi csak önökkel együtt érünk valamit. Úgy élj, emlékezz, a mi becsületünk őrzője vagy. Hányszor olvasták, hallották ezt a jelmondatot? Most itt lesz az idő, hogy úgy is kell cselekedjenek. Ha önökre nézek, látom, ez már elkezdődött."

A 226 esztendős Georgikon végzős diákjait Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke; a hallgatók nevében pedig Weiszdorn Blanka búcsúztatta. A sárgulási ünnepség hagyományosan a Palotás tánccal ért véget.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus