+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a Város Művésze 2023 projekt
2023. június 1. csütörtök 16:17 - Keszthely
Véget ért a Város Művésze 2023 projekt
Elköszöntek a Város Művészei. Ágh Márton látványtervező és Gere Nóra Éva költő egy hónapot töltöttek Keszthelyen. Ez idő alatt több közönségtalálkozót tartottak és a középiskolákba is ellátogattak. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében megvalósult projekt nagy érdeklődésre tartott számot, főként a fiatalok körében.

Kiállítással zárták egy hónapos itt tartózkodásukat a Város Művészei. A Balatoni Múzeum Halápi termében Ágh Márton munkái fényképeken köszönnek vissza, de Gere Nóra Éva verseit is olvashatják az érdeklődők. A székelyföldi származású költő a város több programjába is bekapcsolódott májusban, emellett pedig nagy örömmel találkozott a középiskolásokkal.

„Amikor mentünk a középiskolákba, az nekem nagyon nagy élmény volt, mert fel tudtam olvasni a versemet, amivel pályáztam, és úgymond láttam, hogy milyen reakciót váltott ki ez az olvasókból. Ez egy írónak nem igazán adatik meg, vagy nem mindig, vagy ritkán, hogy ennyi emberen le tudja tesztelni, hogy milyen is az az írás. És egyáltalán megosztani, hogy milyen írónak lenni, hogy lehet elindulni ezen a pályán vagy honnan indultam én el, ez nagyon jó tapasztalat volt.” - mondta Gere Nóra Éva költő, a Város Művésze.

A projekt záró eseményén Ágh Márton egy külföldi munka miatt nem tudott részt venni. A program szakmai vezetője arról beszélt, várakozáson felül jól sikerült ez az egy hónap. Hermán Aliz is kiemelte a diák közönségtalálkozókat. Elmondta, hogy a Város Művészei kiváló előadók voltak, és sikerült átadniuk a hivatásszeretetüket a fiataloknak.

„Nagyon jól sikerült a programsorozat, egészen magas látogatottsága volt a nyilvános közönségtalálkozóknak. Kiemelném az iskolai közönségtalálkozókat, ahol nagyon lelkesek és aktívak voltak a diákok. Márton és Genovéva rendkívül jó előadók voltak, úgyhogy nagyon jól felkeltették a fiatalok érdeklődését, és szerintem nagyon sok hasznos dolgot kaphattak ők is a programok alatt.” - tájékoztatott Hermán Aliz, a Város Művésze projekt szakmai vezetője.

Keszthelynek mindig fontos volt a kultúra és a művészet. A Festetics család mecénásként működött a városban, így a településre szívesen érkeztek az írók, költők, képzőművészek. A város vezetésének ma is fontos a kultúra ápolása, ezért is üdvözölték a Város Művésze projektet. A két kortárs alkotó felhívta a figyelmet a modern művészetre, a fiataloknak pedig új perspektívákat mutattak.

„Hívtunk kortárs művészeket, hogy ők megismerhessenek minket, és a város lakossága pedig megismerhesse őket. Ezáltal is fonjuk szorosabbra azokat a kapcsolatokat, ismereteket, amelyeket nyújthatunk egymásnak. nagy öröm volt, hogy itt voltak a művészek, és reméljük, hogy jól érezték magukat és visszatérnek hozzánk más alkalmakkor is.” - tette hozzá Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A program szervezői úgy értékelték, hogy a művészek szívvel-lélekkel dolgoztak Keszthelyen. A Balatoni Múzeum ajándékcsomaggal és oklevéllel köszönte meg az alkotók munkáját.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus