+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a felújított Zeppelin teret
2023. május 25. csütörtök 16:58 - Keszthely
Átadták a felújított Zeppelin teret
Átadták a felújított Zeppelin teret. A munka a Keszthely Zöld Város projekt egyik részeként valósult meg. A turisztikai szempontból is fontos terület most már kulturáltabb körülmények között fogadja a vendégeket és a helyieket egyaránt. A teljes pályázatból még további három terület újul meg a városban, ezeket mind szeretnék idén befejezni.

A felújítási munkák 2022 szeptemberében kezdődhettek el. A Keszthely Zöld Város című pályázat keretében nyert a város forrást a teljes renoválásra.

Mára már térkő burkolatú parkolókba lehet hagyni a járműveket. Növelték a zöld felületet, bokrokat, virágokat ültettek, a rossz állapotú fákat is újakra cserélték. Egy sétányt is kiépítettek a biztonságosabb gyalogos közlekedés érdekében. A körforgalmat megszűntették, helyette egy játszóteret építettek, hintával, csúszdával, mászókával.  A könyvtár épülete mellett egy pihenőkertet is kialakítottak.

„Most egy olyan jó közösségi tér alakul itt ki, ami mindenki örömére szolgálhat. Nemcsak a könyvtárba látogatóknak és az itt lakóknak, hanem mindannyiunknak. Végre rendezett körülmények között van parkolási lehetőség és akár le lehet ülni egy-egy könyvet, újságot olvasni, vagy kisgyerekekkel kijönni a térre.” - mondta el Vozár Péterné alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője.

A beruházás átadóján Nagy Bálint államtitkár hangsúlyozta, több célú a fejlesztés. Turisztikai, valamint városképi szempontból is jelentős az arculat, valamint funkciójában is nagyon hasznos az új közösségi tér.

„Túl azon, hogy turisztikai jelentősége van és nagyon nem mindegy, hogy az ideérkező vendégek akár a parkoló, akár a parkos jelleg miatt milyen körülményekkel, környezettel találkoznak, amikor ideérnek. Van egy legalább ennyire fontos jelentősége, az hogy mégis csak Keszthely város szívében vagyunk, ahol nagyon sok ember él, aki innen indul el reggel a dolgára és ide érkezik vissza esténként. És nagyon nem mindegy, hogy ők milyen körülmények között tudnak lenni.”

Manninger Jenő polgármester elmondta, a Keszthely Zöld Város projekt négy részből áll. Ennek egyik helyszíne volt a Zeppelin tér. Erre 180 millió forint uniós forrást biztosítottak.

„Mindenképpen vonzóbb lesz a belváros. Én azt gondolom, hogyha elindított az önkormányzat egy ilyen rendezést, akkor azt követi a többi is. És akkor megoldódik, mert vannak itt magánterületek is. De az általában úgy van, hogyha a közterületet rendbe tesszük, akkor a magánterület is fejlődni fog. Végül is ennek ez a célja. És természetesen addig is egy sokkal jobb körülmények között lehet itt parkolni és ahogy nőnek a fák, azt gondolom, hogy ami a végső cél volt, hogy egy zöld fás liget jöjjön létre, az is meglesz pár év múlva.”

A megújult teret, annak használóit, a beruházókat és a kivitelezőket Tál Zoltán Atya áldotta meg. A  projekten belül megújul a Fő tér és a Sétáló utca, a Helikon Park és a KRESZ-park is. Mindenhol főként a zöldterület növelése a cél.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus