+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Máriát köszöntötték a kórusok
2023. május 23. kedd 18:06 - Keszthely
Máriát köszöntötték a kórusok
Közös koncertet adtak Keszthely kórusai. A Kis Szent Teréz Kórus és a Helikon Kórus Máriaköszöntő dalokkal örvendeztette meg a közönséget. Május a Szűzanya hónapja, a két csoport repertoárjában pedig rengeteg olyan mű található, mellyel őt dicsőíthetik. A program a Karmel Hangjai sorozat keretében valósult meg.

Sorra csendültek fel a Mária-énekek a Karmelita Bazilikában. Leginkább külföldi szerzők tollából származó dalokat hallhatott a közönség, de magyar alkotások is felcsendültek.

A keszthelyi illetőségű Károly Róbert által lejegyzett Ave Maria-t Varga Zsuzsa énekelte el nagy sikerrel. A zeneszerző virágcsokorral köszönte meg az előadást neki és Pusztainé Puskás Zsuzsannának, aki zongorán kísérte. 

A kórusok nagyon készültek a hangversenyre. A legtöbb dalt régóta gyakorolják, de új műveket is sajátítottak el az alkalomra. A program ötlete a Kis Szent Teréz Plébánia kántorától, Németh Kristóftól származott.

„Tulajdonképpen ez azért is jön kapóra, mert mind a két kórusnak a műsorában kevés helyet tud találni, mert nincs külön alkalom arra, hogy Mária-énekeket énekeljenek és ezért gondoltam arra, hogy összehívom a karnagyokat, hogy legyen ez a májusi, ez a tavaszi időszaknak egy gyönyörűszép ajándéka, hogy a Szűzanyát megajándékozzuk egy ilyen dalcsokorral, énekcsokorral.”

A hangverseny a Karmel Hangjai című programsorozat második eseménye volt. A következő július 16-án, Karmelhegyi Boldogasszony ünnepekor lesz. Ekkor Kővári Péter orgonista és énekes szólistája látogat el Keszthelyre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus