+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Falubuszt és kistraktort is kapott Döbröce
2023. május 23. kedd 17:59 - Döbröce
Falubuszt és kistraktort is kapott Döbröce
40 millió forintot nyert több pályázaton Döbröce önkormányzata. Az összegből falubuszt, kistraktort vásároltak, valamint megújítottak egy külterületi útszakaszt is. Az ünnepélyes átadót a Szent Orbán-napi hegyi búcsún szervezték meg.

Kisbuszt tudtak megvásárolni a Magyar falu program támogatásából Döbröcén. Erre mintegy 14 millió forintot kaptak. A 9 személyes jármű nagy könnyebbséget jelent a településnek, kerekesszékeseket is tudnak vele szállítani. A kistraktorra szintén a pályázatból nyertek forrást. A munkagépet 10,5 millió forintból szerezték be, mely nagy segítséget nyújt mind az önkormányzatnak, mind a lakóknak.

 

„Mivel rengeteg földterületünk van – az előző testület is, meg mi is úgymond összevásároltuk itt a földeket, területeket – ezekkel, mivel van egy másik is, régóta karbantartjuk őket, ezzel jobban füvet nyírunk az újjal. Az időseknek a szántóföldeket megszántjuk, ugye ez így ingyen van.” - mondta el Gulyás András polgármester.

Döbröce már eddig is sikeresen pályázott a Magyar falu program keretében az elmúlt négy évben. Az alig százfős község életében a környékbeli településekkel való együttműködés elengedhetetlen, így minden sikeres projekt a további fejlődést és közösségépítést szolgálja.

„Azt gondolom, hogy a legnagyobb feladat nyilván a kormány előtt az, hogy a vidék támogatását azt természetesen a jövőben is meg kell tartani és támogatni kell. Hiszen jól tudjuk azt, hogy Magyarország jövője az nagyon szorosan összefügg a magyar vidék jövőjével. És azokról a fejlesztésekről, amikről most államtitkár úrral tudtuk tartani a sajtótájékoztatót, akár az agrárfejlesztésekről, akár a Magyar falus fejlesztésekről, azt gondolom, hogy ezek mind olyan típusú fejlesztések, amik az itteni közösség erősítését tovább tudják szolgálni és segíteni.” - fogalmazott Nagy Bálint államtitkár.

Az átadót a Szent Orbán-napi hegyi búcsúra időzítették. Ezt a rendezvényt az Agrárminisztérium is támogatta. Nobilis Márton államtitkár kiemelte, fontos szándékuk, hogy a települések megőrizzék identitásukat, és ezzel hozzájáruljanak hazánk önazonosságának megtartásához. Ezért állnak minden olyan program mellé, amely segíti a települések fejlődését. A minisztérium a hegyi út felújításához is biztosított forrást.

„16,2 millió forintot adtunk ennek az útnak a felújítására. Nekünk az volt a cél, hogy ezekben a zártkertekbe bevezető utak, ezek is járhatóak legyenek, elérhetőek legyenek a zártkertek. Ez által a gazdák könnyebben feljussanak és könnyebben gazdálkodjanak is a területeiken. Illetőleg még egy támogatást adtunk a rendezvényre.”

A település vezetése továbbra is azon dolgozik, hogy minél több fejlesztést hajthassanak végre, mely a lakók érdekeit szolgálja.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus