Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A koraszülöttekért futottak a zalai dombok közt
2023. máj. 22. hétfő | Zalaegerszeg - Keszthely
A koraszülöttekért futottak a zalai dombok közt
Másodszor is célba értek! A hétvégén rendezte jótékonysági futását a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. A Zalaegerszeg és Keszthely közti szakaszt minden eddiginél többen teljesítette. A résztvevők lefutott távjai a mentőautó által megtett km-ket szimbolizálják. Az alapítvány napi szinten, három vármegyében végzi a koraszülöttek mentését.

Fekvőtámaszból állásba mászás, majd vissza, így melegítettek be, a rajtszámok felvétele után a "Másodszor is célba érünk" jótékonysági futás résztvevői. 650-en döntöttek úgy, hogy a koraszülöttekért futnak, ezzel rekordot döntöttek.

„Kisfiam extrém koraszülött volt itt a zalaegerszegi intenzíven kezelték, fél évig voltunk a kórházban és ezért tartjuk fontosnak, hogy minden éven eljöjjünk" - nyilatkozta Kepe Eszter. 

Az elmúlt években több száz csapat vett részt az eseményen és olyan hírességek, mint Lubics Szilvia. A többszörös Sparthatlon győztes nagykanizsai fogorvosnő fővédnöke volt az eseménynek, emellett személyes érintettsége is van: „Az első fiam is a koraszülött osztályon volt egy rövid ideig, és én nagyon szeretem és tisztelem az ottani egészségügyi személyzetnek, orvosoknak illetve a nővérkéknek a munkáját, és szeretném, hogy minél több emberhez eljusson az, hogy segítsünk nekik.”

Egy koraszülött sírásának hangja, majd a mentőautó szirénája indította el a futókat a 66 kilométeres távra. Egyéniben is váltóban indultak a csapatok. Nemesapáti, Kallósd és Hévíz érintésével haladtak Keszthely felé.

A leggyorsabb futóknak 5 óra sem kellett, hogy teljesítsék a távot. A mezőny java 6-7 óra alatt futott be Keszthelyre. Nem is a táv, hanem a Kékes magasságát meghaladó szintkülönbség és a nyarat idéző meleg jelentett kihívást.

„Az egész terep nagyon durva, dombos. Oxigénhiányos állapot alakult ki, ami a koraszülöttekkel összeköt bennünket, nagyon szépek a zalai dombok. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a futóversenyt” - mondta stábunknak Gombor Nikoletta. 

A koraszülöttek betétfutása nélkül nincs verseny. Így van ez kezdetektől.  A gyerekek bizonyították, hogy a rajtvonal mögül indulva is célba lehet érni. A kastélytól a Fő térig futottak a mentőautó felvezetésével. 1500 koraszülött életét mentettek már meg az Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkatársai.

Dr. Gárdos László, az alapítvány alapítója:  „A sport nem csak megelőz, hanem gyógyít. Nagyon sok súlyos szívbeteg, tüdőbeteg, vesebeteg gyerek van, akinek az életminősége, az életkilátásai a versenyszerű sportolással javulnak. Nem felmenteni kell a gyerekeket, nem csökkentett testneveléssel, hanem maximálisan, a lehetőségükhöz képest terhelni, edzeni kell őket és akkor hamarabb gyógyulnak, jobb lesz életminőségük.”

Az egészséges életmódra való ösztönzés mellett az esemény fontos célja a jótékonyság, a figyelemfelhívás és a közösségépítés. Orvosi csapatok, egészségügyi dolgozók is érkeztek az ország számos kórházából, köztük koraszülött-ellátó intézményekből.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. máj. 17. kedd 19:22 | Keszthely
Hatodszor lendült fel a rajtzászló a koraszülött futáson.
| 2021. nov. 18. csütörtök 18:04 | Keszthely
A koraszülöttek életéért vívott küzdelemre hívta fel a figyelmet a kastélymúzeum.
| 2019. máj. 7. kedd 15:13 | Zalaegerszeg/Keszthely
Mintegy száz csapat nevezett a 4. Futás a koraszülöttekért című megmérettetésre.
| 2016. máj. 5. csütörtök 14:36 | Keszthely
Közel ötven kilométert futnak a résztvevők a koraszülöttekért.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
19:45
Balasport 2023
20:15
Egy csipetnyi szó
20:45
Savaria Filmfesztivál
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:29
Savaria Filmfesztivál
21:36
21:38
Hargita TV
22:00
Híradó
22:45
Balasport 2023
23:15
Egy csipetnyi szó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.