+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Válassz hangszert - nyílt nap a zeneiskolában
2023. május 17. szerda 17:01 - Keszthely
Válassz hangszert - nyílt nap a zeneiskolában
Hangszerekkel ismerkedhettek az érdeklődők a zeneiskola nyílt napján. Az intézményben számos zenei eszközön tanulhatnak meg a harmadik osztályosnál idősebbek játszani, a kisebbek pedig játékos keretek között zenélhetnek. A betekintő jó alkalmat adott arra, hogy bárki szabadon látogathasson meg egy-egy órát.

Az eső hangját és a szivárvány ívét is megjeleníthették a hegedűvel ismerkedők. Vivaldi is erre a hangszerre írta a Négy évszak című nagysikerű művét, ennek hangjával ugyanis számos érzelmet lehet közvetítetni. A leendő tanítványoknak is nagyon tetszett ez a zenei eszköz. Az érdeklődők között olyan is akadt, aki korábban egy másik hangszeren játszott, ám nagy vágya, hogy hegedülni is tudjon.

„Nagyon tetszik a hangja is meg olyan nyugtató is. Ez könnyebb nekem, mint a fuvola, mert nekem ez jó gyenge meg minden. Meg én nem szeretem olyan sokáig tartani a kezemben. Én a gyengébb hangszereket szeretem jobban. Már évek óta szeretnék hegedülni és legalább most eljutottam oda, hogy tudok majd. Szóval nekem nagyon tetszik ez.” - mondta el Cseke Luca Boglárka.

Fuvolaórára is beleshettek a látogatók. Itt láthatták, hogy a jelenlegi tanítványok éppen hol tartanak a gyakorlásban. Illyés-Nagy Olga már 5 éve fuvolázik.

„Azért kezdtem el, mert nagyon tetszett a fuvola hangja. Meg olyan különleges, hogy nem teljesen bele kell fújni, mint például a furulyába.”

A nyílt nap a pedagógusoknak is jó lehetőség hangszereik megismertetésére. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolnak a látogatóknak.

„Ilyenkor a gyerekek testközelből láthatják a hangszert. Mert az egy teljesen más dolog, hogy látom a hangversenyen, vagy a TV-ben, hogy milyen szépen csillog, meg milyen szép a hangja. De amikor itt a teremben meg is lehet esetleg fújni, vagy egyáltalán hallják, hogy egy velük egykorú, vagy nem sokkal idősebb gyerek már milyen ügyes dolgokat is tud csinálni, akkor az olyan közelibbé hozza.” - fogalmazott Alföldiné Szelestesi Ágnes fuvolatanár.

Azok a növendékek választhatnak hangszert, akik az általános iskola harmadik osztályosainál idősebbek. Az első, illetve második évfolyamosok előkészítőbe jelentkezhetnek. A zeneiskolában számos lehetőség közül válogathatnak, hiszen szinte valamennyi zeneszerszámon tanítanak a pedagógusok. A nyílt napon a zenetanulás fontosságára is felhívják a figyelmet.

„Én azt gondolom, hogy a zenetanulás egy rendkívül fontos dolog és egy semmi mással nem pótolható tevékenység, amely rendkívül hasznos a készségekre, képességekre, a személyiség fejlődésére és erről számos tudományos munka is született. És ezen a napon szeretnénk, hogyha a szülők, illetve a gyerekek betekintést nyerhetnek az iskolába, hogy hogy is folyik itt az élet.” - emelte ki Babos Lajos igazgató

Most a jelenlegi növendékek beiratkozása zajlik, ezt követően pedig az új tanulók jelentkezését várják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus