+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 14 egyesület mérette meg magát
2023. május 16. kedd 17:05 - Keszthely
14 egyesület mérette meg magát
Másodszor szervezték meg Keszthelyen a Balaton Dance Cup minősítő versenyt. A megmérettetésre Nyugat-Magyarország több településéről érkeztek egyesületek, amelyeknek tagjai több korosztályban is színpadra álltak. A szakmai zsűri változatos produkciókat láthatott többféle műfajban.

A Hupikék törpikék is megelevenedtek a Balaton Színházban. A manó korosztályban induló csapat színpadi látványtáncot mutatott be. Nagyon népszerűek voltak a különböző mesefigurák, Bob és Bobek, Miki egér és az Óz a nagy varázsló is színpadra állt Keszthelyen. A formációk mellett szólótáncosok is megmérették magukat. A fiatalok nagy örömmel és lelkesedéssel mutatták meg a tudásukat.

„Én azért szeretek táncolni, mert teljesen kikapcsol, és át tudom adni az érzéseimet, érzelmeimet a mozdulatokon keresztül.” - mondta egy táncos, Boros Réka.

A szakmai zsűrinek az idén sem volt könnyű dolga, hiszen 14 egyesület 159 koreográfiáját kellett értékelniük. Az ítészek természetesen figyelembe vették a korosztályt, ugyanakkor az előadásmód, a tánctudás és a kosztüm is számított a pontozásnál. A zsűriben táncpedagógusok foglaltak helyet, akik a szakmai szempontok mellett azt tartották a legfontosabbnak, hogy a gyerekek élvezzék, amit csinálnak.

„Mivel nagyon sok korosztály van, az 5 évesektől egészen a 20-25 éves gyerekekig megtalálható ezen a versenyen, a legfontosabb a tánctechnikai tudás, az előadásmód, a koreográfia és az összkép. A csoportoknál pedig természetesen a szinkron is. Ezekre fogunk a legjobban figyelni, meg az, hogy a gyerek nagyon jól érezze magát a színpadon, mert az egy plusz pontot ér nálunk” - tájékoztatott Tóthné Vágó Alexandra táncpedagógus, a zsűri tagja.

A Balaton Dance Cup verseny több szempontból is tartogat újdonságokat más megmérettetésekhez képest. Itt ugyanis több korosztály van a megszokottnál, ezért az egymáshoz korban közelebb álló gyerekek versenghetnek egymással. A szervezők célja az volt, hogy azok is megmutathassák magukat és minősítést szerezzenek, akik nem tudnak részt venni a nagy viadalokon.         

„Ez egy minősítő verseny, tehát senki nem távozik innen üres kézzel. A háromtagú szakmai zsűri arany-, ezüst-, illetve bronz minősítéseket fog kiosztani a versenyzőknek. Azok a táncosok, akiknél mindhárom zsűritag arany minősítést ad, ők pedig kiemelt arany díjazásban részesülnek.” - emelte ki Borza-Bóha Zsanett, a Balaton Dance Cup főszervezője.

A Balaton Dance Cupon az is egyedülálló, hogy a sportegyesületek megkapják a zsűri pontozását. Így nem csak egy eredményt tarthatnak a kezükben, hanem azt is láthatják, hogy mi az, amit a jövőben fejleszteni kell.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus