Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ravatalozót avattak Felsőrajkon
2023. máj. 12. péntek | Felsőrajk
Ravatalozót avattak Felsőrajkon
Átadták az új ravatalozót Felsőrajkon. A Magyar falu programból, valamint a Miniszterelnökség és a hívek adományából megújult épületben egy kápolna is helyet kapott. Az átadón elhangzott, a település lakóinak évtizedes álma vált valóra azzal, hogy immár méltó körülmények között búcsúztathatják a halottaikat.

Az elmúlt években számos egyházi beruházás valósult meg Felsőrajkon. Mindezek közül azonban kiemelkedik a ravatalozó, amely eddig egy méltatlan, valójában szerszámtárolónak épített létesítményben kapott helyet. Mindemellett sem a hazai, sem az uniós szabályoknak nem felelt meg. A ravatalozó nem csak a helyi vállalkozók keze munkájáról, hanem a hívek példaértékű összefogásáról is tanúskodik.

„Sikerült megvalósítani egy olyan ravatalozót, amire azt mondták, hogy városi helyen megirigyelnék a méretei és a kinézete alapján ezt a ravatalozót, ami nem csak ravatalozó, hanem temetőkápolnaként is funkcionál. Tehát egészen kora tavasztól késő őszig akár a gyászmiséket is lehet vagy egyéb gyászszertartásokat lehet tartani ebben az épületben.” - tájékoztatott Rudi Péter, Felsőrajk plébánosa.

A beruházás összköltsége 47 millió forint, amelyhez a Magyar falu program és a Miniszterelnökség nyújtott támogatást. Az átadón elhangzott, egy közösségről sokat elmond, hogy hogyan ápolja a halottainak emlékét. Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az új épület jó példa a térségi és a települési összefogásra. Hozzátette, a fejlesztések megvalósulásához fontos, hogy tudják a helyiek, hogy mit akarnak.

„Megint csak láthatjuk, hogy milyen ereje van az összefogásnak. Hogyha a kormány tudja az, hogy a vidék támogatása mennyire fontos, és a tudáson túl anyagi forrásokat is, hazai forrásból is tud anyagi forrásokat hozzárendelni, mennyire fontos az, hogy a helyi közösségek, például a helyi egyházközösség világosan látja és világosan tudja azokat a célokat, hogy mi az, amire helyben, a helyi embereknek szüksége van. Ha ez a kettő tudás és kettő szándék és akarat együtt tud járni, akkor abból ilyen komoly fejlesztések valósulhatnak meg, ami azt gondolom, hogy nem csak a településen, hanem a térségben élő ember számára is nagy öröm.” - tette hozzá Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár.

A ravatalozót ünnepélyes keretek között avatták fel Felsőrajkon. A temetőkápolna mellett az új harangot is megáldották.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Vörs
Az üzletet a Magyar falu program támogatásával újították fel és bővítették ki.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Vindornyafok, Vindornyaszőlős
Játszóterekre nyertek forrást az önkormányzatok.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Alsópáhok
216 folyó méter járda újult meg Alsópáhokon a Dózsa György utcában.
| 2024. jan. 26. péntek 14:20 | Várvölgy
180 millió forintból gazdálkodhatott a település, jobb esztendőben bíznak idén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.