+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Civil szervezetek kaptak új közösségi helyet
2023. május 11. csütörtök 17:17 - Keszthely
Civil szervezetek kaptak új közösségi helyet
Átadták az új civil közösségi teret Keszthelyen. A KultUdvar egy pályázat támogatásával valósulhatott meg, mely a civil szervezeteknek nyújt lehetőséget a találkozásra, programok szervezésére. 9 szervezet használhatja a megújult helyiséget.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keszthelyi Csoportja, valamint a Keszthelyi Nemzeti Kör Egyesület idén már szervezett az új helyszínre programokat. Január 6-án elevenítették fel a három királyjárást. Ugyanitt tartották meg februárban a Wass Albert felolvasómaratont.

A helyiség felújítására a város civil szervezetei igényeltek forrásokat. A Keszthelyi Városüzemeltető Kft. a belső felújításra nyert 20 millió forintot. A Civil a Civilekért Egyesület, valamint a Közösségi Értékekért Egyesület 2-2 millió forintot költhetett bútorok beszerzésére. A Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület az északi oldal külső felújítására 10 millió forintot nyert, de a Balaton Fesztivál Alapítvány is sikeresen pályázott.

„Az alapítvány a városi civil alaptól nyert egy pályázati támogatást, amelynek a keretében ennek az épületnek a külső nyugati homlokzati felújítása meg tudott valósulni. Úgyhogy ennek rendkívül örülünk és annak is, hogy várhatóan a Balaton Fesztivál Alapítvány bizonyos rendezvényeinek a megvalósításához az önkormányzattól lehetőséget kapunk, hogy ebben a helyiségben ez megtörténhessen.” - osztotta meg Pintér Márta az alapítvány elnöke.

Vozár Péterné alpolgármester az átadón elmondta, a civil szervezetek több mint 40 millió forintot nyertek az új közösségi tér rendbetételére. Kiemelte, a most átadott komplexum jó példa arra, hogy a civilek összefogásával mi minden valósulhat meg.

„Nagy öröm, hogy ezek a civil szervezetek nem csak sajátjuknak tekintik, hanem az értékét is megemelik ennek a helyiségnek, hogy az ő munkájuk, az ő fejlesztéseik is benne vannak. Az 5 civil szervezet további 4 civil szervezetet hívott be magához és így ez a helyiség 9 civil szervezetnek tud otthont adni.”

A felújításhoz a kiindulási alapot a CLLD pályázat adta, melynek célja többek között a helyi civil szektor aktivitásának és ismertségének növelése. Ennek keretében 340 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphattak keszthelyi nonprofit szervezetek.

„Az elmúlt években több rendezvényt tudtunk már ebből megvalósítani a városban, illetve például, amikor néhány évvel ezelőtt fel tudtuk újítani az összes játszóteret Keszthely minden városrészében, amit az ott lakók vagy a civil emberek kértek, azt is többek között ebből a forrásból tudtuk megvalósítani. Úgyhogy azt gondolom, hogy egy nagyon-nagy projekt, kb. egy 400 millió forintos projektnek egy nagyon fontos eleménél vagyunk itt. De ezen túl már sok fontos és jelentős fejlesztés már meg tudott valósulni ezen összefogásnak az eredményeként. És talán mondhatom, hogy ez egy ékköve, egy jelképe ennek az összefogása itt Keszthelyen.” - mondta el Nagy Bálint államtitkár.

Az új épületet Tál Zoltán atya áldotta meg. Az önkormányzat további közösségi helyiségeket is szeretne kialakítani. Amennyiben a többlettámogatási kérelmüket pozitívan bírálják el, még több civil szervezetnek tudnak helyet biztosítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus