+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyuszifül Fesztiválon hangolódtak a gyermekek a húsvétra
2023. április 7. péntek 15:40 - Gyenesdiás
Nyuszifül Fesztiválon hangolódtak a gyermekek a húsvétra
A húsvét közeledtéhez kapcsolódva rendezték meg idén is a Nyuszifül Fesztivált Gyenesdiáson.A Festetics Imre Élményközpontban színes programokat kínáltak kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt. Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés.

Nem csak a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolható programokkal várta látogatóit a Festetics Imre Élményközpont. Akár lézerharcot is játszhattak azok a gyermekek, akik a húsvéti hosszú hétvégén szórakozni vágytak. A legnagyobb sikere azonban a hüllőkiállításnak volt.

„A kígyó tetszett a legjobban. Amúgy ennyi, mert a többitől félünk. De azért próbálkozunk őket megfogni." – mondta Miklovics Réka, aki meglátogatta a programot. "Nekem a kaméleon tetszik a legjobban, mert az ilyen színes és az inkább az én fantáziám. És igazából az a kígyó is, mert az igazából ijesztő, viszont tetszik a színe is, meg a tapintása.”- tette hozzá Tinó Rebeka Anna.

Lehetett rákot simogatni, megfigyelni a szabadon sétáló teknősöket, vagy éppen közelről barátkozni egy varánusszal. A gyermekek izgatottan és kíváncsian állták körül a békés és türelmes állatokat.

Pillmayer Mihály, mini állatkertvezető: „A gyerekeknél a hüllősimogató igen nagy népszerűségnek örvend. Nem csak a gyerekeknél, a felnőtteknél is, a könnyű tarthatóságuk miatt. Megkönnyíti az ember életét az, hogy nem kell őket levinni háromszor pisilni, mint a kutyát, és ha véletlen úgy hozza a sors, hogy nem tudja tovább nevelni őket, nem fognak belehalni abba, hogy gazdát váltanak, mint mondjuk egy kutya, vagy egy papagáj. Különlegesek, a tv-ben nem tudják megsimogatni. Itt mi fel tudjuk nekik kínálni a lehetőséget, mert ezek az állatok már fiatal korúk óta arra vannak szoktatva, hogy hozzájuk érnek.”

Sokan érkeztek azzal a céllal, hogy belekóstoljanak  a hagyományos tojásfestési technikába, szülők és gyermekek együtt vethették bele magukat az alkotás örömébe. A szabadtéri programoknak, mint a lovasbemutatónak is nagy sikere volt. Az intézmény azonban a virtuális világra fogékonyabb gyermekeket is megszólítja.

„Van egy alkalmazásunk, ami újdonság. Le tudnak tölteni egy markert ingyenesen a látogatók, és ez alapján gyakorlatilag a kiállítóterünkben levő kiállított erdő állatait tudják életre kelteni. Tehát 3D-ben elő tudják hívni az állatokat. Dámvadat, gímszarvast, vaddisznót. Telefonjukon, ami szintén nagyon érdekes. Illetve egy szelfi-fal is van ezzel kapcsolatban, ahol pedig fotózkodni tudnak ugyanezekkel az állatokkal, ugyanennek a programnak a segítségével.” - mondta Varga Péterné, a Festetics Imre élményközpont ökoturisztikai vezetője.

A Nyuszifül Fesztivál az Élményközpont legnépszerűbb rendezvénye. A program mindenkinek lehetőséget adott arra, hogy megtapasztalja a játszva tanulás örömét.

Király Erika - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus