+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Önismeret, empátia-tolerancia képesség, kommunikáció fejlesztés diákok számára
2023. március 8. szerda 16:36 - Keszthely
Önismeret, empátia-tolerancia képesség, kommunikáció fejlesztés diákok számára
Önismeret, empátia-tolerancia képesség és kommunikációfejlesztő program indult Keszthelyen. Az interaktív foglalkozások célja az, hogy a városban tanuló diákok felismerjék és kezelni tudják a nehéz és komoly stresszel járó élethelyzeteket. A képzést eredetileg tizenhat fő részvételével tervezték, de húsz diák jelentkezett.

Keszthelyi általános- és középiskolás tanulók jelentkeztek a kortárs segítő, fejlesztő foglalkozás-sorozatra. Hetediktől a tizenharmadik osztályos korig kötötték ki a szervezők az életkorhatárt. Horváth Móna Csilla már rendelkezik tapasztalatokkal: "Az Asbóth iskolából érkeztem. Az osztályfőnököm mutatta ezt a programot. A korábbi tapasztalataim alapján nagyon jó tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatosan. Nagyon jól meg tudtam nyílni és nagyon jó tanácsokat kaptam. És hát ugye közszolgálati is... és egyszerűen tökéletes."

Az első foglalkozás kezdete előtt a városvezetés nevében Vozár Péterné alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. A fejlesztő programot a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal együttműködve szervezte meg. A megnyitón a képzésen közreműködő szervezetek vezetői, valamint előadói is részt vettek. "Azt reméljük tőle, hogy a fiatalok, akik ebben a programban részt vesznek, a későbbiek során be tudják vonni a saját közösségüket. Azt a teret, ahol ők mozognak, az iskolai, a baráti közösséget. Ezek után azokban a programokban, amikben ők részt vesznek, támogatólag azokat a diákokat is be tudják vonni, akik esetleg elkallódnának" - fogalmazta meg véleményét a programról dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó, a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársa.

A kortárs segítő program során a tudásátadás csoportos foglalkozások keretében zajlik. A diákok játékos formában tanulnak kommunikációs technikákat, önismeretet, empátia és tolerancia alapokat. Az előadók konfliktus- és stresszkezelést is tanítanak; de jogi, pénzügyi alapismereteket és életmód tanácsokat is adnak. Jakabfi László, a  Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta: "Nagyon sok helyen működik az országban. Mi Keszthelyen azért kezdtük ezt el, hogy mivel Keszthely járásközpont, és nagyon sok gyerek jár be vidékről, kisebb falvakból, illetve a környező megyékből, akik közel vannak, ezért legyen egy olyan közösségépítő ereje is, ami megtartja itt a fiatalokat, és együtt tudnak találkozni, foglalkozni egymással, és át tudnak lendülni a kamaszkornak azon a nehéz pillanatain, amik várnak rájuk."

A tematika és foglalkozás-tervezetek kialakításánál komoly hangsúlyt fektettek arra, hogy az átadott ismeretek az életben és a társas környezetben is egyből, hatékonyan alkalmazhatók legyenek. A kortárs segítő program május tizedikén zárul.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus