+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rendészeti bemutató a rezi iskolában
2023. március 2. csütörtök 15:51 - Rezi
Rendészeti bemutató a rezi iskolában
A rendészeti képzésről és a kadét programról tájékoztatják az általános iskolásokat Zala vármegyében. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikum, valamint a Magyar Honvédség tagjai Rezibe is ellátogattak. A Laky Demeter Premontrei Általános Iskolában közelharc és fegyverbemutató volt, valamint a diákok megismerhettek a toborzó iroda képzéseivel is.

Közelharci fogásokat mutattak be a diákoknak a kadétok és a Ganz Ábrahám iskola rendészetis tanulói. A képzésen fontos elsajátítani ezeket, mivel munkájuk során bármikor előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerülnek, hogy ezeket alkalmazniuk kell. Azt is szemléltették, hogyan lehet úgy esni, hogy minél kisebb sérülést szenvedjenek el. A rendészeti szakképzés nagyon népszerű, folyamatos, akár 2,5-3-szoros a túljelentkezés.

„Mi már egy kicsit a 2024 őszi időszakra próbáljuk a gyerekeknek megmutatni, hogy mit tudunk adni az iskolában. Erre az évre a jelentkezési lapok beérkeztek már. Tehát itt csak a nyolcadikosoknak inkább csak megmutatjuk, hogy mire számíthatnak szeptembertől, akik hozzánk érkeznek.”  - ismertette Gaider Gergely a Ganz Ábrahám Technikum igazgatója.

A katonai ruházatot is felpróbálhatták a fiatalok. Harci sisakot és katonai mellényt is felvehettek. 

A fegyvereket is kézbe vehették. Az AK gépkarabély összeszerelését is gyakorolhatták. A tanulóknak maradandó élményt nyújtott a bemutató.

„Szerintem egy érdekes, figyelmet lekötő, sokoldalú tájékoztatást kaptunk. Nem csak elméleti tájékoztatást, hanem testközelből is megismerhettük a Magyar Honvédség rendszeresített kézi fegyvereit.” - fogalmazott Gyenei Álmos tanuló.

Érdeklődve figyelték a katonák beszámolóit azok is, akik nem erre pályára készülnek.

„Engem az elején nagyon-nagyon érdekelt, hogy mit is csinálnak a katonák és a rendőrök meg ilyenek. Most már igazából más ágazatba húzódom, de nagyon tetszik így is.” - osztotta meg Ganghamer Gyöngyike tanuló.

Elméleti tájékoztatást is kaptak a fiatalok a Magyar Honvédség jóvoltából. A hetedikes és nyolcadikos tanulók minden kérdésére választ adtak a katonák. Az előadáson szó esett a katonai életről, a középfokú oktatásról és a kadét programról is.

„Ez gyakorlatilag arról szól, hogy ők ugyanúgy középiskolások, mint bármelyik másik iskolában, bármelyik másik osztályban az ő korosztályuk, csak a katonai érdeklődésüket egy kicsit igyekszünk segíteni, támogatni azzal, hogy plusz programokat szervezünk nekik. Alakulatlátogatásokat, honvédelmi táborokat, honvédelmi versenyeket. És minden olyan információt igyekszünk eljuttatni hozzájuk, ami az ő érdeklődésüknek megfelel.” - mondta el Ferge László a 20. hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

A rezi iskolából korábban is kerültek ki olyanok, akik a rendészetet választották. Bár a következő tanévre már lezárult a jelentkezési lehetőség, a hetedikesek már gondolkodhatnak, hogy melyik iskolát választanák a későbbiekben. A hasonló programok a döntésben is segíthetnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus