+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kitüntető címeket kaptak a Georgikon dolgozói
2023. március 2. csütörtök 15:46 - Keszthely
Kitüntető címeket kaptak a Georgikon dolgozói
Kitüntető címeket kaptak a Georgikon dolgozói. Az év fiatal oktatója dr. Simon-Gáspár Brigitta, míg az év fiatal kutatója dr. Such Nikoletta lett. A díjazottakat azt elmúlt években elért eredményeikért ismerték el. A MATE Georgikon elkötelezett abban, hogy nem csak a hallgatóknak, hanem az ott dolgozóknak is motivációt nyújtson.

A keszthelyi Agrometeorológiai Kutatóállomáson számos vizsgálat zajlik. Többek között a különböző mocsári és haszonnövények párologtatását is meg tudják határozni. De a vízbe hullott növényi részek lebontását is kutathatják itt. Ezekkel a területekkel foglalkozik Dr. Simon-Gáspár Brigitta is. Munkásságával érdemelte ki az Év Fiatal Oktatója címet a Georgikonon.  Az egyetemi adjunktus célja, hogy kutatásaival és oktatói munkáival a hallgatóit is inspirálja.

„Mindig egy nagyon-nagyon felelősségteljes feladatnak érzem azt, hogy ezeket az embereket megpróbáljam egy olyan irányba terelni, olyan tudást átadni nekik, amire nekik iszonyatosan nagy szükségük van. Ezzel a tudással felvértezve ők majd a gyakorlati szakmában, kint a terepen meg tudjanak élni és helyt tudjanak állni. Ez a kihívás az, ami engem minden reggel, amikor belenézek a tükörbe megérint és tudom csinálni ezt a pályát.”

Az Év Fiatal Kutatója Dr. Such Nikoletta lett. Az egyetemi tanársegéd korábban a lovak világát érezte magáénak, azonban ma már baromfitakarmányozással foglalkozik. Kutatta már a pre- és probiotikus takarmánykiegészítők emésztésre gyakorolt hatását, ezzel kapcsolatos doktori munkája is. Ebben a témában publikálja a legtöbbet.

„Azért jelentkeztem, mert egy kutató életében ez mindig periodikus, hogy éppen mennyi cikket jelentetett meg vagy éppen milyen fázisában van a kutatásának. És én most pont egy olyan fázisában voltam a kutatásomnak, amiből nagyon sok eredmény született és ezt mind publikálni is tudtam. És ezért úgy láttam, hogy van esélyem, hogy most akár megnyerhetem ezt a pályázatot.”

Az elismeréseket a Georgikon Alapítvány osztja ki minden évben. Demokratikus úton választják ki a pályázók közül azokat, akiket a legméltóbbnak találnak a címre. Az Alapítvány 1992-ben jött létre. Célja többek között a Georgikon hagyományainak ápolása, illetve az intézmény legkiválóbb hallgatóinak, oktatóinak, kutatóinak támogatása különböző ösztöndíjak formájában.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus