+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új játszótere lesz a Balatoni Múzeumnak
2023. február 28. kedd 17:00 - Keszthely
Új játszótere lesz a Balatoni Múzeumnak
Új játszótere lesz a Balatoni Múzeumnak. A Balaton keletkezésének mondáját jeleníti meg az új attrakció. A kivitelezés tavaly kezdődött és várhatóan áprilisban adják át a játszóteret. A múzeum pályázati támogatásból valósítja meg a beruházást.

Már állnak a múzeum játszóterének fő elemei. A munka tavaly kezdődött. Rossz állapota miatt a régi elemeket el kellett bontani. Az intézmény vezetése azt tapasztalta, hogy nagyon népszerű volt a játszótér. A lakosok és a környékbeli óvodák is szerettek ide jönni. Így nem volt kérdés, hogy újat építenek. 

„Ez is vonzza az érdeklődőket, a látogatókat és nem csak a helyiekre gondolok itt, hanem a turistákra is. Ha már bejönnek ide, nézik, hogy ez milyen épület, múzeum, bejönnek. Ez a játszótér tematikus lesz, hiszen mese, a Balaton keletkezésének a mondája fog megjelenni és így is kapcsolódik a Balatoni Múzeumhoz, hiszen az állandó kiállításunk a Balaton keletkezésével is foglalkozik és ott is megjelenik ez a monda” - nyilatkozta Németh Péter múzeumigazgató. 

Fából épül a játszótér, csak akkor használnak műanyag eszközöket, ha szabvány írja elő. Három toronyszerkezet épül, ezeket köteles mászókákkal kapcsolják össze, játékos akadályokkal tarkítva. A központi toronyból pedig csúszda vezet majd le, ezek mellett egy hintát is építenek. A tornyok fákat imitálnak, színes levelekkel, kalandelemekkel.

Kocsis Zoltán kivitelező: „Nagy kihívás, mert most már hála Istennek a tervezők is egyre komolyabb tervekkel állnak elő. Nem sablonos játszótereket építünk és ez talán a kivitelezés szempontjából nekünk is egy nagyobb élmény, hogy egyre komolyabb és nagyobb kihívásokkal rendelkező játszótereket kell, hogy megépítsünk.”

A Balatoni Múzeum pályázati támogatásból építteti a játszóteret.  2022-ben nyertek 25 millió forintot a Magyar Géniusz Programon. Ebből valósították meg az Igaz vót ám! – Egy vállusi summás asszony mesevilága című időszaki tárlatot, ehhez kapcsolódik témájában a mesejátszótér. Várhatóan húsvétkor vehetik birtokba a gyerekek az új attrakciót.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus