+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A tavasz hírnökei Alsópáhokon
2023. február 28. kedd 12:29 - Alsópáhok
A tavasz hírnökei Alsópáhokon
Az alsópáhoki erdőbe szervezett túrát a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A program célja a sport népszerűsítése, a környék szépségeinek felfedezése, és természetesen a hóvirágok megcsodálása volt. Az egyesület túráira sokan rendszeresen eljárnak, de mindig vannak új résztvevők is.

A Községháza elől indult útnak a maroknyi csapat. Fiatalok és idősek egyaránt részt vettek a programon, voltak olyanok is, akik négylábú társaikkal érkeztek. A túrázók útja az alsópáhoki erdőn keresztül vezetett a Köszvényes patak majd Szentgyörgyvár irányába. Az útvonalon jelentős szintemelkedés is volt, de a résztvevők rendszeresen bevárták egymást.

„A barátnőimtől tudok róla, hogy ide szerveznek utat megnézni a hóvirágmezőt. Kedvet kaptam és hozzájuk csatlakoztam. Most vagyok először ezzel a csapattal.” - mondta egy túrázó, Árvavölgyi Béláné.

A Keszthelyi-járás számos erdejében lehet találkozni hóvirággal ebben az időszakban. Sokan vállalkoznak arra akár egyénileg, akár csoportosan, hogy hosszabb-rövidebb túra keretében felfedezik a tavasz első hírnökét. Fontos azonban tudni, hogy a hóvirág védett növény, így szedni nem, csak gyönyörködni lehet benne. Eszmei értéke 10 ezer forint szálanként. A közös túrák azonban nem csak a mozgásról, hanem a jó hangulatról is szólnak.

„Szerencsére az időjárás is azért velünk van, kicsit rosszabbat jósoltak. A csapat jó, jó a társaság, mindenki, úgyhogy eddig nagyon pozitív.” - tette hozzá egy másik túrázó, Tóth Dániel.

Az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület évek óta szervez túrákat. Kezdetben szűk körben, csak saját tagjaikkal valósították meg a programot, később azonban kiterjesztették. Az események nagyon népszerűek, már nem csak a községből, hanem a környező településekről is vannak résztvevők. Az útvonalat mindig igyekeznek úgy megválasztani, hogy edzettségi szinttől és korosztálytól függetlenül bárki végig tudjon menni rajta.

„Hóvirágzás ideje van, eljöttünk ide a Köszvényes-patak mellé, ahol nagyon-nagyon régen is mindig nagyon sok szép hóvirág volt. Akkor még mindenki eljött és szedte a hóvirágot. 2005 óta ugye védett a hóvirág, szedni nem szabad, de csodaszép. Ilyenkor kevesebben jönnek ki megcsodálni a hóvirágot. Ezért szerveztük a túrát, hogy jöjjünk kii, nézzük meg.” - tájékoztatott Paál Éva túravezető, a program szervezője.

Az egyesület március 19-én is szervez egy túrát, ezen az egykori szovjet lokátorok helyszíneit keresik majd fel. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus