+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több helyen festettek fel kerékpáros nyomot
2023. február 22. szerda 16:55 - Keszthely
Több helyen festettek fel kerékpáros nyomot
Több helyszínre festettek kerékpáros nyomot az elmúlt időszakban. Többen között Keszthely-Kertvárosban, Cserszegtomajon és Reziben is találkozhatnak ezzel az úton lévők. A Magyar Kerékpáros Szövetség koordinálásában a társszervezetek valósítatták meg a munkát. Többen tették fel a kérdést, hogy ez jár-e bármilyen változtatással a közlekedésben résztvevőknek, ennek járt utána stábunk.

Keszthelyen és környékén is több kerékpárút található. Ezeket szívesen használják a biciklisek a jó időben. A Balatoni Bringakörútnak is van itt része, mely nagyon népszerű a kirándulók és a sportolók körében. Kerékpározni azonban nem csak ott lehet, ahol külön út van kiépítve. A KRESZ több olyan lehetőséget is kínál, amely a bicikliseknek előnyös. Lakóterületen belül egyes helyeken kerékpáros nyommal látják el az aszfaltot. A Magyar Kerékpáros Szövetség és partnerei folyamatosan keresik azokat az útvonalakat, ahol akár egy felfestéssel is segíthetik a közlekedésben résztvevőket.

„A legfontosabb rész, az ugye Keszthely-Cserszegtomaj-Rezi rész. Erre megy az útvonal Sümegre, illetőleg Bazsi felé. A másik fontos része pedig a Festetics-kerékpáros útvonal, ami ugye a kastélytól indul és egészen a Szépkilátóig tart. Turisztikailag ez utóbbi lesz szerintem a fontosabb, meg a jobban látogatottabb. A Festetics-attrakciókat köti össze az útvonal. És településen belül amúgy is sok a tábla, a kanyar, a kereszteződés. Ezért gondoltuk azt, hogy szükséges lenne megerősíteni ezt a nyomvonalat ez ilyen felfestéssel is.” - mondta el Tar László a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Néhány hete került az aszfaltra a kerékpáros nyom Keszthely-Kertvárosba. A felfestés része annak a pályázatnak, amit a Magyar Kerékpáros Szövetség valósít meg a Balaton körül. A Tomaji soron sok a biciklivel közlekedő, a lakók mellett többen használják ki ezt az utcát arra, hogy Hévízre, Cserszegtomajra eljussanak. A kerékpáros nyom fogalmával azonban van, aki nincsen tisztában.

„A kerékpáros nyom ez csak tájékoztató jellegű mind a kerékpárosok, mind a gépjárművezetők részére. A kerékpárosoknak iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogy hol kellene kerékpározni az úttesten. A gépjárművezetőknek meg a figyelmét hívja fel arra, hogy az úton nagyobb kerékpáros létszám várható.” - ismertette Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy sebességkorlátozásra itt csak abban az esetben kell számítani, ha azt külön tábla jelzi. Ahol ez nincs kihelyezve, akkor az adott útszakaszra érvényes sebességhatárok az iránymutatóak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus