+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mozgalom találkozott a Házasság Hetén
2023. február 20. hétfő 16:33 - Keszthely
Több mozgalom találkozott a Házasság Hetén
A Házasság Hete kapcsán Szent Család templomba egy közös együttlétre várták az érdeklődőket. Bemutatkozott a Házas Hétvége és Schönstatt családmozgalom is. Amíg a felnőttek beszélgettek, addig a gyermekek izgalmas játékokon vehettek részt.

A történelmi egyházak 26. alkalommal szervezték meg a Házasság Hete rendezvénysorozatot. Az eseménynek az volt az üzenete, hogy a szeretetbe való összetartozásuk még inkább megerősíti az életszentségre való törekvését a pároknak.

„Házasság egy olyan intézmény, amely sok kihívás előtt áll, de a család alapja, és szeretné megerősíteni továbbra is a keresztény felekezetek között és az egyházban, hogy egy férfi és egy nő egész életre szóló szövetsége a házasság.” - árulta el Tál Zoltán plébános.

A Schönstatt Családmozgalom és a Házas Hétvége bemutatkozásából kiderült, hogy mit adhatnak ezek a közösségek a házaspároknak, a családoknak. A Házas Hétvégében is több generáció találkozik, a csoportok is vegyesek, de az értékrend az azonos.

„Számomra mindenképpen a megtartó erő, az, hogy nem vagyunk egyedül. Ugye már nem élnek egyedül a generációk, a családi generációk, ezért a közösségnek egyre nagyobb szerepe van. És mi is teljesen elveszettek lennénk, ha nem lenne egy közösség körülöttünk, mert a szülők messzebb laknak, meg már másképp is gondolkodnak, más generációhoz tartoznak, és azért így együtt a saját kis, saját generációnkban jobban megértjük egymást. Meg az értékrend, az, hogy azonos, ez nagyon fontos számomra.”  - mondta Benda Piroska a Házas Hétvége Nagykanizsai Régió régiófelelőse.

Voltak, akik már több alkalommal is részt vettek a rendezvényen, de olyan házaspárok is elmentek az eseményre, akik most először ismerkedtek a közösséggel.

„Visszafordíthatatlan és hihetetlen igény született meg bennem legfőképp, hogy közösséget találjunk így a családunknak, és helyben próbálkoztunk, és itt kézzel-lábbal kapálóztunk az elmúlt években, de ott nem sikerült. Tehát ahol élünk ott nagyon kevés ember van, akivel így egy nyelvet beszélnénk, és teljesen véletlenül, vagy isteni gondviselésként inkább ezt mondanám rábukkantam erre az alkalomra és akkor azt gondoltam, hogy így gondolkodás nélkül jelentkeztem, hogy akkor itt talán elindul valami.” - tudtuk meg Lukácsházi Nórától.

A családi programon a gyermekek építőjátzékozhattak, megtanultak gyertyát önteni, volt gyöngyszövés. A két mozgalom tovább folytatja misszióját, várják még házaspárok, de egyedülállók jelentkezését is.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus