Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hogy tetszik a megújult Hotel Helikon?
2023. feb. 10. péntek | Keszthely
Hogy tetszik a megújult Hotel Helikon?
Felújítása után is meghatározza a keszthelyi partszakaszt a Hotel Helikon. Az épület megőrizte jegyeit, az építészeti megoldásokkal ugyanakkor modern köntöst kapott. A szálloda szerves része a balatoni látképnek, homlokzata pedig éjszaka is különleges látványt nyújt.

Szeptemberben nyitott meg a felújított Hotel Helikon. A szálloda tömegét és jellegzetességét megtartották a kivitelezők. 1971-es megnyitása óta a város ikonikus épülete a hotel, mely hozzátartozik a keszthelyi Balaton-parti látképhez.

„Nagyon örülünk neki, mert már nagyon ráfért a felújítás. Elég régen zárva volt, meg már az állapota sem felet meg a mai kornak. – Sokat jártunk ide, nem mindig szállodás vendégként, hanem utcáról mentünk be az uszodába, illetve a tekepályára,a mi van benne. Az is egy nagyon jó szórakozás volt. Reméljük, hogy újra meg tudjuk tenni, hogy be tudunk menni, legalábbis a wellness részlegébe” - mondta a parton sétáló Tikász Sándor és felesége. 

A Helikon 1968 és 1971 között épült fel. Tolnay Lajos építész számos szellemes megoldást sorakoztatott fel az épületen. Minden szoba a Balatonra néz, de úgy hogy nem lehet belátni a szomszéd erkélyére. A szállodából csigalépcső vezet a mesterséges szigetre. E megoldás révén az épület partszakasza nyitott, a vendégeknek mégis saját strandja van. A szakirodalom szerint a Helikon a 70-es évek szocialista-modernista stílusában épült. Tervezője azonban becsempészhette a legújabb európai áramlatokat és építészeti jegyeket. Megnyitásakor 240 szobája volt a háznak, a mostani felújítás során ezt 176-ra csökkentették a válaszfalak kibontásával. Ahogy 50 évvel ezelőtt, most is a legmodernebb megoldásokat alkalmazták az építészek.

„Én úgy gondolom, hogy jól sikerült. Kapott egy új frizurát az épület. Új látványmegoldások születtek az éjszakai megvilágítással. Fellélegzett a ház, új lett, nincs vele semmiféle problémám személy szerint. Én úgy gondolom, hogy ráfért már ez a felújítás az épületre” - vélekedik Kerner Gábor építész – műemlékvédelmi szakmérnök, a Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke.

Keszthely vízparti látképe jelentős átalakuláson megy keresztül. A Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke szerencsésnek tartja, hogy nem azzal a léptékkel épülnek az új épületek, mint annak idején a Helikon, visszavették a szinteket. A hotelnek ez jót is tesz, mert megszűnik a magányossága és a környezete is rendeződik.

Szőke Zsolt: „Láttuk folyamatában is, hogy fel volt állványozva, hogy készülget. Szerintem most már nagyon szép, hogy elkészült és biztos, hogy mindenkinek a javára válik, az üdülőknek főleg. Jó dolog ez, hogy el tudott készülni.”

Minden éjszaka fényjáték fogadja az arra járókat. A piros, fehér, zöld csíkok mellett a szivárvány több árnyalata jelenik meg, akár a teljes homlokzaton. A színek a vízen vagy épp a jégpáncélon tükröződnek. A Helikon nem csak éjszaka csalja oda a tekintetet. A csillogó vakolatnak köszönhetően – különösen a nap alacsony állásánál – szinte szikrázik az épület.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 22. szerda 17:00 | Keszthely
A Hotel Helikonban tartott pályaválasztási nyílt napot a VSZK.
| 2022. szep. 22. csütörtök 18:25 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
| 2022. szep. 22. csütörtök 18:21 | Keszthely
A keszthelyi szálláshely magánpénzből és állami hozzájárulással korszerűsödhetett.
| 2013. júl. 9. kedd 07:47 | Keszthely
Összesen 18 dobogós helyezést harcoltak ki Keszthelyen a magyar lányok.
| 2013. jún. 27. csütörtök 13:44 | Keszthely
Ismét a Keszthelyen Hotel Helikonban rendezik meg az uniós női ökölvívó bajnokságot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.