+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 62 zalai család kapott tűzifatámogatást
2023. február 9. csütörtök 17:11 - Keszthely
62 zalai család kapott tűzifatámogatást
30 zalai település 62 családját támogatta idén tűzifával a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A leginkább rászorultak tartósélelmiszert is kaptak. A januárban kezdődött akció célja, hogy akkor kapjanak kályhakész tüzelőt az emberek, amikor a korábban beszerzett fájuk már elfogyott.

Marika néni fával és villannyal fűt. Egyedül él, 25 éve vesztette el a férjét. Gyermeke és unokája, amiben tud segít, de a nagy hidegben most gyorsabban fogy a tüzelő. A keszthelyi nyugdíjas 1,3 erdei köbméter cserfát kapott a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottságtól. Az adományt természetesen ingyen szállították ki neki. Azt mondja, nem szokott kérni, de amit adnak, azt el kell fogadni és nagyon köszöni a segítséget. 

„Egymagamnak kell kifizetni a villanyt,a  vizet, mindent. Nem mindegy, hogy egy nyugdíj van, vagy kettő. Sajnos világítani ugyanúgy kell, fűteni ugyanúgy kell, mint ha többen lennénk, de hát ezt hozta a sors” - nyilatkozta Bandi Imréné. 

2012 óta segíti a rászorulókat tűzifával a vármegyei védelmi bizottság. Azóta 760 család jutott ilyen adományhoz. Leginkább a kisnyugdíjasokat és a gyermeket nevelő családokat támogatják a kályhakész tüzelővel.

„Idén pedig 62 Zala vármegyei család részesül a tűzifajuttatásban. A mostani kiszállított fa értéke, 1,3 erdei köbméterre vonatkoztatva 48 ezer forint. Természetesen ingyenes a kiszállítás is. A legrászorultabbaknak egy ajándékcsomagot is eljuttatunk” - mondta dr. Sifter Rózsa, a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke, Zala vármegye főispánja. 

Társadalmi összefogással valósul meg az akció. A fát egy gazdasági társaság ajánlotta fel, a védelmi bizottság megszervezi a kijutatást, a helyi önkormányzat pedig segít kiválasztani a rászorulókat.

Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő: „Nagyon fontos megemlíteni azt, hogy túl azon, amit az állam nyújt segítséget a családoknak, túl a szociális tűzifán, ez egy olyan lehetőséget biztosít, ami azt gondolom és azt remélem, hogy példaértékű olyan szempontból is, hogy valóban egy jó társadalmi összefogás, egy nagyon jó cél mögött."

Január 10-től kezdve Zala vármegye 30 településre szállítottak ki tűzifát. Az akciót azért erre az időszakra időzítik, mert ekkorra fogy el a legtöbbek tüzelője.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus