+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az óvodások is készülnek a városi karneválra
2023. február 7. kedd 17:02 - Keszthely
Az óvodások is készülnek a városi karneválra
Népszerű mesefigurák bőrébe bújtak a Gagarin utcai óvoda apróságai. A farsangi időszakban minden tagintézményben szerveznek mulatságokat. Nem csak a gyerekek, hanem az óvónénik és a dadák is szeretik ezeket a napokat. Az intézmény készül a városi karneválra is, amelyet az idén február 18-án tartanak Keszthelyen.

Jó hangulatban telt a farsangi mulatság a Gagarin utcai óvodában. A gyerekek minden évben nagyon jól szórakoznak ezen a napon, szívesen bújnak különböző jelmezekbe. A fiatalok még azt is tudják, hogy miről szól ez az időszak.           

„Farsang van, és járjuk ilyenkor az ünnepet, hogy elűzzük a telet.” - mondta egy óvodás, Gelencsér Lilien Ibolya.

Nagyon népszerű jelmez volt a Jégvarázs Elzája, de katica, méhecske, rendőr és tűzoltó is felvonult. A karneválon együtt mulatott Batman, Pókember és Thor is.

„Thor vagyok, van izmom meg kalapácsom.” - tette hozzá egy másik óvodás, Németh Benett.

Az óvodás farsangról természetesen nem hiányozhatott a játék sem. Az öt csoport mindegyikében zenéltek, táncoltak, szórakoztak a gyerekek. Az ünnepkör elengedhetetlen süteménye a fánk, ezt is megkóstolhatták a fiatalok. A kicsik minden évben nagyon várják a farsangot. 

„Ezt mindig egy izgalom előzi meg. Hetekkel ezelőtt már a gyerekek beszélnek róla, hogy ki minek öltözik be, illetve minket is, felnőtteket is kérdeznek, hogy óvónéni, te mi leszel. Ez a nap a mulatságról szól, a sütizésről, és a zajkeltésről. Amiről egy farsangi napnak szólnia kell, hogy elűzzük a telet.” - tájékoztatott Horváth Dóra, a Keszthelyi Életfa Óvoda Gagarin utca Tagóvodájának tagintézmény-vezetője.

A Gagarin utcai óvoda közössége 70 gyerekkel és szüleikkel együtt vesz részt az idei városi karneválon. A keszthelyi mulatságot 1999 óta szervezi a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete. Évről évre egyre többen csatlakoznak a felvonuláshoz, amely az idén is a Festetics-kastély déli kapujától indul.

„Régen, a két világháború között volt keszthelyi karnevál és farsangi bálok. Ezt szerettük volna feleleveníteni, hogy legyen egy olyan rendezvény, ami a nyári szezonon kívül is esetleg vonzza a külföldieket, a turistákat, akik itt vannak. Illetve Keszthely város lakóinak, gyermekeinek örömet szerez.” - emelte ki Dévényiné Balogh Gyöngyi, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

A városi karneválon minden évben képviseltetik magukat az oktatási intézmények, de nagyon sok család, baráti társaság is vállalja, hogy jelmezbe bújik. A szervezők várják a jelentkezőket, a részvételi szándékot a Tourinform irodában lehet jelezni.           

„Elsőként a tanintézmények, óvodák jelentkeztek nagy örömünkre. A Zöldmező utcai iskola volt az első, aztán a többiek is sorban jelentkeztek. Az iskolások olyan 120-130 főt már kitesznek, és az óvodai csoportok is nagy létszámmal vannak.” - tájékoztatott Zámbóné Hajdu Andrea, a keszthelyi Tourinform iroda munkatársa.

A felvonulás az idén is 14 órakor indul. A Fő téren bemutatkoznak a csoportok, és természetesen meleg teával, szendviccsel várják a vendégeket. A programról most sem távozik senki üres kézzel.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus