+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sportos keretek közt báloztak a cserkészek
2023. január 31. kedd 14:52 - Keszthely
Sportos keretek közt báloztak a cserkészek
Támogatói bált rendezett a 379. Feltámadás Cserkész Csapat. A közösség hangulatos esten összegezte a tavalyi esztendőt. A mellettük működő egyesülettel pályázatot is nyertek, melynek programjai idén is folytatódnak. A cserkészvezetők célja változatlan, felelősségteljes, jókedvű felnőtteket formálni a gyerekekből.

Eseménydús éve volt 2022-ben a 379. Feltámadás Cserkész Csapat tagjainak. Minden héten örsi foglalkozást tartottak a plébániánál, több korosztálynak. Túrákat, portyákat szerveztek. Tavaly is megrendezték az éves csapattáborukat.

Karacsi Gábor csapatparancsnok helyettes: „Zalaszentmártonban rendeztünk meg 80 fővel. Szinte mondhatom, hogy rekordszámmal az utóbbi évekhez képest. Tavalyi évben nyertünk egy pályázatot, ami öt nagy programból tevődik össze, ebből kettőt a tavalyi évben megrendeztünk. Ilyen volt a szeptemberi edzéskereső, valamint a nyári napközis táborunk cserkészeknek, teljesen ingyen jöhetett el 50 gyermek.”

A cserkészcsapat hagyományos támogatói bálján idén is átadták az Év cserkésze elismerést, melyet Nagy Noémi vehetett át. 

„Nekem igazából a minden, itt van majdnem az összes barátom. Nagyon szeretem a gyerekeket és hogy nekik segíthetek és hogy így egy jobb világért dolgozunk együtt. Ez hatalmas öröm és motiváció a mindennapokban” - mondta a díj átvétele után Nagy Noémi. 

A bált a bajnokok jegyében rendezték meg. A nyitótánc és a műsor is a sportról szólt. A jelmezbe öltözött vendégeket külön elismerték.  A hajnalig tartó programra támogató jegyet váltottak a vendégek. 180 fővel, tele volt a Pethe Ferenc Kollégium étterme. Manninger Jenő polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a cserkész mozgalom része Keszthely történelmének: „A gyerekeknek olyan nevelését végzik el, amire szükség van a mai világban. Nyilván aki ezzel a szellemiséggel egyetért, az jó helyre adja a gyerekét, a gyakorlat is bebizonyítja, hogy nem csak az elvek jók, nagyon sok tábor, összejövetel van, amin a gyerekek részt vesznek és ez a mai világban is nagyon fontos, van egy ilyen plusz hozadéka, hogy a gyermeket el tudják mozdítani a gyereket a számítógép elől.”

Emberebb ember, magyarabb magyar, Krisztusibb keresztény – ez a célkitűzés foglalja össze talán legjobban a cserkészet lényegét. Keszthelyen a rendszerváltás után szerveződhetett újjá a cserkészet. Az akkori alapítók ma már a gyermekeiket járatják a csapathoz.

„A cserkészcsapat nekem konkrétan az életemet jelenti, mert ’89-ben amikor végre újjáalakulhatott a cserkészet, akkor engem kerestek meg Keszthelyen - mivel nagybátyám, édesapám, nagypapám, mindenki cserkész volt – hogy segítsek az újjászervezésben. Akkor még csak 12-en voltunk, ma meg vagy 120-on valahányan” - mondta Nagy Tamás, örökös, tiszteletbeli parancsnok.

A keszthelyi cserkészek idén folytatják a pályázati programjukat. Könyvbemutatót, vezetőségi hétvégét és kerületi cserkész sportprogramot szerveznek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus