Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Évet értékeltek Gyenesdiáson
2023. jan. 30. hétfő | Gyenesdiás
Évet értékeltek Gyenesdiáson
2022-ben is több fejlesztés valósult meg Gyenesdiáson. A településen nőtt a vállalkozók és a lakosság száma is. Az újévi pohárköszöntőn elismerték mindazoknak a munkáját, akik az elmúlt évben hozzájárultak a nagyközség fejlesztéséhez. Átadták a „Gyenesdiás Szolgálatáért” és a „Gyenesdiás Nagyközségért” díjakat is.

A 2022-es év legnagyobb beruházása az iskola felújítása volt. Ez a KLIK pályázatának köszönhetően, 1,5 milliárd forintból valósult meg. Új tornacsarnokot építettek és tantermeket is kialakítottak. Önerőből elkészült az új Művelődési Ház az élelmiszerbolt tetőterében, és melegítőkonyhát is létesítettek. Emellett a tavaly is kiemelt figyelmet fordítottak a klímavédelemre, és kulturális programokban is bővelkedett a település.

„Nagyon fontos az, hogy a közösségek, akik amúgy is mindig össze kell, hogy fogjanak, és össze kell, hogy tartsanak, nehéz időben még inkább felértékelődik a szerepük. Nagyon fontos, hogy most is összefogjunk, és Keszthely, Gyenesdiás és ennek a térségnek a közössége, akikre azt gondolom, hogy mindannyian, itt élő emberek méltán lehetünk büszkék, hiszen mindig kiállta az idők próbáját. Azt fogom tőlük kérni, hogy most is, a mostani nehézségekben is fogjunk össze, tartsunk össze.” - tájékoztatott Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár.

Tavaly megvalósult a település horgásztanyáinak felújítása, fejlesztették a strandokat, amelyek ismét öt csillagos minősítést értek el. Elkészült a strandokat összekötő sétány és kerékpárút. Megjelent a 9. Monográfia kötet, amely Gyenesdiás művelődéstörténetét mutatja be, és kiadták a Gyenesdiási Antológia 5. kötetét is. Az újévi pohárköszöntőn elhangzott, az idénre is több beruházást, illetve kulturális programokat terveznek, az elsődleges cél azonban a település stabilitásának megőrzése.         

„A legfontosabb talán 2023-ban, hogy a működőképességünket megtartsuk, racionális, költséghatékony gazdálkodást és költségvetést állítsunk össze, és természetesen vigyázzunk az intézményeink minőségi szolgáltatásaira, a dolgozóinkra. Meglegyen az önbecsülésünk, és tényleg tudjuk a civil szervezeteket is, és mindennemű közösséget, sőt a vállalkozásokat úgy segíteni, támogatni, hogy attól a település erősödjön.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Az idén tervezik az új köztemető kialakítását, az ipari park bővítését, a malom környezetének fejlesztését és strandi parkolók kiépítését is.

A pohárköszöntőn nem csak az évet értékelték, hanem kitüntetéseket is átadtak. Jankó Rozália az önkormányzat adócsoportjánál végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a „Gyenesdiás Szolgálatáért” díjat vehette át. Hársfalvi György nyugalmazott művelődési ház igazgatót „Gyenesdiás Nagyközségért” díjjal ismerték el.     

„Egy másfél évvel a rendszerváltás követően kerültem ide, a művelődési házba, és 28 és fél éven át tulajdonképpen egy bizonyos kezdő szintről eljutottunk egy szerintem elég vállalható szintig a település művelődési, kulturális, közösségi – mert azt nagyon fontosnak tartom – életével kapcsolatosan.” - mondta Hársfalvi György, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár nyugalmazott igazgatója.

A pohárköszöntő jó alkalmat teremtett arra is, hogy a térség polgármesterei találkozzanak egymással, illetve a megjelent vállalkozókkal.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                                                                                              

| 2024. jan. 22. hétfő 16:08 | Gyenesdiás
A településen az idén is újévi pohárköszöntőn számoltak be az eredményekről és a tervekről.
| 2024. jan. 15. hétfő 15:00 | Vonyarcvashegy
Pohárköszöntőre hívták a településen működő vállalkozások, intézmények és civil szervezetek vezetőit.
| 2022. már. 9. szerda 15:02 | Gyenesdiás
Vállakozói Szezonnyitót tartottak Gyenesdiáson kedden este.
| 2019. jan. 15. kedd 09:13 | Vonyarcvashegy
Sikeres volt az elmúlt év Vonyarcvashegyen. Újévi pohárköszöntőn értékelt a polgármester.
| 2016. jan. 19. kedd 14:17 | Keszthely
Sikeres évről és nagy tervekről adott számot Gyenesdiás Polgármestere a már hagyományos rendezvényen
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.