Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megújult a város honlapja
2017. ápr. 4. kedd | Keszthely
Megújult a város honlapja
A felhasználói élmény, a stabil üzemeltetési háttér és az adatbiztonság szem előtt tartásával újították meg Keszthely 10 éve működő honlapját. A változást az indokolta, hogy egyre többen interneteznek mobiltelefonjukkal, a régi oldalt viszont számítógépekre optimalizálták. Az új honlap egy turisztikai információs portál kíván lenni, emellett pedig hasznos információkkal szolgál a helyi lakosok és a gazdasági szakemberek számára is.

A vizuális élményre helyezi a hangsúlyt Keszthely város megújult honlapja. A látogatókat a város több pontján készült fotók fogadják a főoldalon, ha pedig lejjebb görgetnek, akkor a látnivalókkal, a programokkal, a szálláshelyekkel és az aktuális helyi hírekkel találkozhatnak. A megújult menürendszernek köszönhetően tematikusan böngészhetnek az oldalak között, amelyek rendkívül gyorsan, három kattintással elérhetők. A honlap megújítására a megváltozott internetezési szokások miatt volt leginkább szükség.

„A képviselőtestület úgy döntött az elmúlt évben, hogy a honlapunkat meg kell újítani, és a mai modern kor kihívásainak is meg kell felelni. Itt elsősorban a táblagépekre és a mobiltelefonokra gondoltunk, valamint egy dinamikusabb honlapra, mint ami a régebbi volt.” - mondta Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

Az új weboldal elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott, fontos cél az értékmegőrzés is, éppen azért a régi, 2006-ban indult weboldalon található tartalmak egy archívumból továbbra is elérhetőek lesznek. Az új honlap grafikáját Darabos Zsolt tervezte, az üzemeltetésre pedig a régi weboldalt működtető céget kérték fel. Az önkormányzat részéről Marton Tamás Renáta segítette a munkát. A tervezés során a turisták és a helyi lakosok kiszolgálása mellett fontos szempont volt a biztonság és az önkormányzati dolgozók adminisztrációs felületének javítása is.

„A felhasználói élmény az egy nagyon fontos pillér, de mellette az adatbiztonság legalább ilyen fontos, ami nem túl látványos a felhasználó számára. Csak akkor tűnik fel, ha ellopták az adatát. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, ezért komoly lépéseket tettünk előre. Egy úgynevezett biztonságos hitelesített csatornával működik a keszthely.hu, tehát már úgy kezdődik, hogy https, és ezért az „s” betűért sokat kellett küzdeni, hogy ez meglegyen. A harmadik pedig az üzemeltetés. Egy új adminisztrációs felületet kaptak a hivatal dolgozói, akik bele tudnak nyúlni, és szinte teljes egészében felfrissíthetik a keszthely.hu tartalmát.” - tájékoztatott Joós Attila, a Webmark Europe Kft. ügyvezetője.

A megújult weblap egy úgynevezett rugalmas honlap, amely felméri, hogy milyen eszközről látogatják, és ahhoz igazítja az oldal méretét. Ennek köszönhetően alkalmazkodni tud a jövőben megjelenő mobiltelefonokhoz és táblagépekhez is. Emellett az új oldal hozzájárulhat a város népszerűsítéséhez is. A weblapot látogató turisták nem csak az aktualitásokról tájékozódhatnak, hanem képet kaphatnak a város mindennapjait illetően is. 

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

| 2024. ápr. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Modernebb és gyorsabb lett a weboldal.
| 2024. feb. 13. kedd 19:15 | Keszthely
287 nevezésből a szakmai zsűri több mint 30 kategóriában 88 pályaművet díjazott.
| 2021. aug. 12. csütörtök 17:48 | Keszthely
Megújult a honlap, látogatható a szabadulószoba és alkalmazás teszi színesebbé a tárlatlátogatást.
| 2019. jan. 29. kedd 17:18 | Keszthely
A modernizált honlap mellett a Telekom IPTV szolgáltatásával is előre lépett a Keszthelyi TV.
| 2023. júl. 7. péntek 16:08 | Keszthely
Megújult arculattal jelentkezett a Balatoni Krónika, Keszthely információs magazinja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Sporttárs
06:31
Zalai krónika
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:37
Savaria Filmfesztivál
09:00
Sporttárs
09:31
Zalai krónika
09:46
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.