Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A mesehősöktől az apácákig
2017. feb. 21. kedd | Keszthely
A mesehősöktől az apácákig
Megdőlt a legnagyobb létszámú jelmezes csoport rekordja a 17. Városi Karneválon. A 90 fős társasággal együtt több mint 300-an öltöttek jelmezt a hétvégén. Bohócok, mesehősök, boszorkányok, apácák és a legelképesztőbb maskarások lepték el a belvárost. Nem csak Keszthelyről, hanem a környező településekről is érkeztek a rendezvényre, melyet jó szokását megtartva a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete szervezett.

Színes forgataggal búcsúztatták a telet a keszthelyi farsangozók. A résztvevők idén is ötletesebbnél ötletesebb, főként saját kézzel készített jelmezekben vonultak fel. A karnevál jelképét, a sárkányt a hagyományokhoz híven a Csány-Szendrey iskola diákjai öltötték magukra.                                       

A maszkos menetet a Boombatucada zenekar vezette, fergeteges hangulatot teremtve a sétálóutcán. A legnépesebb csapatot az Életfa Óvoda apróságai képviselték, 90 gyerek keltette életre Az aranyszőrű bárány című mesét.    

„Mi az első farsangtól kezdve, ahogy meg lett rendezve, részt vettünk ezen a karneválon, és azt határoztuk el, hogy mindig megpróbálunk olyan mesés történeteket feldolgozni, ami egy kicsit a magyarsághoz köthető, a népmesékhez. Így már feldolgoztuk Mátyás királynak a Fekete seregét, a magyarok bevonulását, a busójárást, és most erre került a sor, az aranyszőrű bárányra.” - mondta Szép Marianna, az Életfa Óvoda óvónője.

Csatlakoztak a felvonulókhoz a Nagykanizsai Gólyalábasok is, de a farsangozók találkozhattak többek között Alízzal és a Bolond Kalapossal, valamint Shrekkel, Fionával és csapatával is. A Shrek mesét megszemélyesítő társaság Tapolcáról érkezett a városba, és ez a második keszthelyi karneváljuk.

„Először csak nézőként jöttünk, és nagyon csábított bennünket ez a sok felvonuló, és úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk mi is. Tapolcán is fölöltözünk természetesen. Ez három család, baráti társaság, felnőttek, gyerekek szívesen beöltöznek. Saját magunk varjuk a jelmezeket, és az egész készülődés egy óriási élmény. Három hete tart már nálunk a buli. Reméljük még a jövő héten is, mert jövő héten Tapolcán lesz, és ott ugyanúgy felvonulunk.” - mesélte a Fionát megszemélyesítő Babics Istvánné.

A vasutasok csapata egy rabszállítmányt és őrzőjüket személyesítette meg. A Fő téren felállított színpadon minden maskarás megmutathatta a jelmezét és előadhatta a produkcióját is. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagyjából 300 jelmezes vonult fel, és a szervezők becslése szerint 3-4 ezer néző követte figyelemmel az eseményeket.     

„28 csoport a végén, még ma is jelentkeztek néhányan. Körülbelül 300 ember öltözött be. Van olyan óvoda, a Piros óvoda, az Életfa Óvoda 90 fővel képviseltette magát az aranyszőrű bárányokkal, és megnyerték maguknak például Tál Zoltán plébános urat is.” - tájékoztatott a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, Dévényiné Balogh Gyöngyi.

A karnevál zárásaként díjazták a legjobb, legötletesebb jelmezeket. A fő díjat, 60 ezer forintot az Életfa Óvoda apróságai kapták Az aranyszőrű bárány című meséért. A díjakat a helyi és környékbeli vállalkozók, valamint Keszthely Város Önkormányzata ajánlotta fel.A szervező Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete a maskarásokat vendégül látta, a többi érdeklődő pedig a helyi és környékbeli vendéglátósok kínálata közül válogathatott.

Regman Karola - Keszthelyi TV

        

| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötletes jelmezekkel versengtek a zsűri előtt a jelentkezők a Keszthelyi Városi Karneválon.
| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
Az ESZI Idősek Otthonának lakói jelmezes felvonulással, tánccal és fánkkal ünnepeltek.
| 2024. feb. 7. szerda 16:41 | Keszthely
A maskarásokat és az érdeklődőket is várják a belvárosba a nagyszabású farsangi felvonulásra.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:51 | Keszthely
Sokan voltak kíváncsiak a XXII. Keszthelyi Városi Karneválra.
| 2023. feb. 16. csütörtök 16:52 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Czéduláné Horváth Beatrix elnökségi tag
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.