Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / 80 diák vett részt a Felfénylő szavakon
2024. már. 1. péntek | Keszthely
80 diák vett részt a Felfénylő szavakon
Három vármegyéből 80 tanuló nevezett a 26. Felfénylő szavak szavalóversenyre. A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathatott meg a zsűri és az érdeklődők. Az eseménynek évek óta az a legfőbb célja, hogy bemutatkozhassanak a sajátos nevelési igénylű fiatalok, és, hogy megmutathassák tehetségüket.

Kányádi Sándor, Várnai Zseni, Mentovics Éva vagy éppen Petőfi Sándor egy-egy költeménye csendült fel a 26. Felfénylő szavak szavalóversenyen. A diákok minden évben nagyon készülnek a megmérettetésre, melyen számos új költeménnyel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Három vármegyéből, előválogatóról is érkeztek tanulók.

„Volt február 7-én volt egy verseny és akkor. És akkor így továbbjutottam.” - osztotta meg Bán Imre.

Természetesen a helyi diákok is megmérették magukat a versenyen. A keszthelyi pedagógusok is sokszor készítik fel a tanulókat, akik szép eredményeket érnek el. Szavalni ugyanis nagyon szeretnek a fiatalok.

„Régóta szeretek szavalóversenyre járni és azért választottam ezt a Mentovics Éva: Tiszta szívvel verset, mert tiszta szívvel szeretünk mindenkit.” - mondta el Pongrácz Levente Máté.

A zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga, 80 diákot hallgattak végig. Tapasztalatuk az, hogy évről évre ügyesebbek a fiatalok, akik szívvel-lélekkel készülnek erre a programra.

„A költők ők maguk és ők ezt nekünk el akarják mondani ezeket a gondolatokat. Hogy mi életünk boldogabb legyen. Ez, ami nekem a legnagyobb élményt jelenti és az ő fejlődésüket is. Mert önmagukat is meg kell, hogy haladják a felkészülés során. És mindenki a saját maga szintjét haladja meg. Szinte nem is lehet összehasonlítani őket, mindenkit saját magához kellene hasonlítani.” - fogalmazott Dr. Csider Sándor zsűritag.

A Felfénylő szavak szavalóversenyt 26. alkalommal szervezték meg a Zöldmező Utcai Általános Iskolában. A megmérettetésnek nem a versengés a célja, hanem az, hogy teret engedjenek a fiataloknak a szereplésre.

„Én úgy gondolom, hogy minden gyermek számára meg kell tanulni azt, hogy el tudja mondani saját gondolatait és ehhez mintát ad a vers. És az, hogy ők azt megtanulják és azzal aztán kiállnak és megtanulják vele együtt azokat a viselkedési formákat, amely aztán a társadalmi beilleszkedésnél hasznukra válik, ehhez ez mind hozzájárul.” - véli Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI intézményvezetője.

Minden résztvevő ajándékban részesült. Manninger Jenő polgármester jóvoltából minden gyermek csokoládét kaphatott a versmondás után.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. már. 10. péntek 17:26 | Keszthely
A 25. regionális megmérettetésre három vármegye 85 diákja jelentkezett.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
Magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról a diákok.
| 2023. nov. 17. péntek 17:49 | Keszthely
Ki mit tud, pályaorientációs nap és osztályvetélkedők színesítették az idei közgáz hetet.
| 2023. nov. 16. csütörtök 15:15 | Sármellék
Bulgáriai gyerekek vendégeskedtek Sármelléken.
| 2023. aug. 30. szerda 15:31 | Keszthely
A szervezőknek az volt a célja, hogy megismertessék a várost, az iskolát az új tanuló.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Kukkantó
19:21
Savaria Filmfesztivál
20:00
Nyitott egyetem
21:00
21:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.