Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Együtt a medencében
2016. dec. 13. kedd | Keszthely
Együtt a medencében
6 éves volt a legfiatalabb, és 50 a legidősebb versenyző a hatodik Csík Ferenc Amatőr Úszóversenyen. Az uszoda megnyitása óta rendezik a megmérettetést, és évről-évre egyre többen próbálják ki magukat a 25 méteres medencében. A versenyt idén is Keszthely város önkormányzata támogatta.

Hatvanhat nevező áll rajtkőhöz idén a  Csík Ferenc Tanuszodában Keszthelyen. Gyerekek és felnőttek is nevezhettek a versenyre, az úszók 25 és 50 méteres távokban és vegyes váltóban is összemérhették a tudásukat. Többen már a kezdetektől részt vesznek a megmérettetésen, és a mai napig nagyon lelkesek.     

„Én most ötödik alkalommal vagyok itt. Azért, mert egy családias hangulatú verseny, egyáltalán nem tétre megy. Szeretek versenyezni, és jó érzés.” - mondta az egyik versenyző, Illés Zoltán Máté.

A versenyt eredetileg a fogyatékkal élők számára hozta létre a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület, de mára már számos egészséges sportkedvelő is szívesen vesz részt. A program nem titkolt célja az egészséges életmód és az úszósport népszerűsítése, emellett fontos az is, hogy a felnőttek példát mutassanak a felnövekvő generációnak.

„Fitten tart, egy tök jó mozgás. Egyébként tudom ajánlani bárkinek, ez a legkomplexebb dolog, nem terheli meg az ízületeket,a a térdeket, úgyhogy mindenképp célszerű úszni. Nagyon tudom ajánlani mindeninek.” - nyilatkozta egy másik induló, Szabó András.          

A megmérettetésen kizárólag amatőr és hobbi úszók vehettek részt, az igazolt versenyzők nem indulhattak. Az úszóknak gyors-, mell- és hátúszásban kellett bizonyítani a tudásukat és a gyorsaságukat öt korcsoportban, a fogyatékkal élőket pedig külön díjazták. A szervezők minden évben hangsúlyozzák, ezen a versenyen a jó hangulat és a részvétel a fontos, éppen ezért a helyezettek sem pénzjutalmat, sem tárgyi ajándékot nem kapnak.

„Mindig érem és oklevél díjazás van. Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy eddig is sikerült megoldani úgy, hogy az Egyesület és Keszthely város támogatásával, hiszen a VÜZ Kft.-vel közösen szervezzük most már évek óta a versenyeinket. Nem ez az egyetlen egy verseny van, úszóverseny, hanem van tavasszal is, van a Nyuszi puszi verseny, annak neveztük el, és van a tanév végén egy záró.” - tájékoztatott Nemes Klára, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület szakosztályvezetője.

A szervezők továbbra is bíztatnak mindenkit, hogy a versenyeken kívül is látogasson el a város uszodájába, hiszen ez a sport nemre és korra való tekintet nélkül, mindenkinek nagyon jót tesz. A verseny végén a korcsoportok első három helyezettje kapott érmet, a negyedik, ötödik és hatodik helyezetteket oklevéllel jutalmaztak. Azok a résztvevők, akik nem értek el helyezést, emléklappal és rengeteg új élménnyel és tapasztalattal távozhattak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A junior keszthelyi úszó a medencében és nyílt vízen is versenyez.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Négy év kihagyás után rendeztek ismét 24 órás úszást a Csik Ferenc Tanuszodában.
| 2023. okt. 29. vasárnap 15:34 | Keszthely
Hetyei Nóra, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója Houstonban ösztöndíjas. Már túl van az első versenyén.
| 2023. jún. 12. hétfő 13:46 | Keszthely
Hazai és külföldi versenyzők is rajthoz álltak, a leggyorsabb 3 óra 51 percceel teljesítette a távot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.