Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fakivágás ellen tiltakozik a DK
2023. máj. 22. hétfő | Keszthely
Fakivágás ellen tiltakozik a DK
A fakivágások ellen tiltakozik a DK Keszthelyen. Az üggyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott Dékány Péter képviselő, valamint Kocsis-Cake Olivio, az ellentéki párt által felállított Árnyékkormány környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa. Hangsúlyozták, fejlesztéseket átgondoltan is lehet végezni.

A Zalakarosi Közös Önkormányzati Hivataltól kapott határozat alapján emelte fel a hangját a Demokratikus Koalíció. Az okirat szerint a keszthelyi városfejlesztési projekt megvalósításához a város tulajdonában lévő ingatlanokról ütemekre bontva 342 fát kell kivágni. Az érintett területek a déli sétány, a nagyparkoló, az Erzsébet-liget, a móló melletti sétány, a Lovassy utca és a Libás térsége. Dékány Péter képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, egy áttervezéssel rengeteg fát lehetne kikerülni, így megmenteni.

„Egy tervezett beruházás miatt, amit jó ég tudja, hogy mikor lesz kivitelezve, állítólag egy 8 milliárd forintos beruházást tervez Keszthely Város polgármestere, illetve a volt polgármestere. Itt gyakorlatilag le lesz gyalulva minden, teljesen át lesz építve a focipályától kezdve a pavilonsorig. Ha ez megvalósul valamikor, az több év, és akkor már nem 8 milliárd forintos beruházásról beszélünk, hanem duplájáról, vagy triplájáról.”

Kocsis-Cake Olivio, az Árnyékkormány környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosa kiemelte, országos szinten fontosak a fejlesztések, ám jelenleg a kiemelt állami beruházások jelentik a legnagyobb veszélyt környezetvédelmi szempontból. A zöld felületek megszűntetése minden esetben káros. Úgy fogalmazott, ma nincs olyan objektív hatóság hazánkban, amely ebből a szemszögből ellenőrizné az építkezéseket. Elmondták, bár a határozat felszólítja az önkormányzatot, hogy a kivágottak helyett 681 egyedet kell ültetni, de nem ez a helyes hozzáállás. A klímaváltozás miatt az új cserjéknek sokkal nehezebb az életben maradás.

„Ezeket megszűntetni elég nagy balgaság. Nyilvánvalóan itt üzleti szempontok vannak a háttérben, így éri meg a vállalkozónak, így lehet egy ilyen luxuslakóparkot, luxuséletteret kialakítani, hogy kocsival tudjanak jönni-menni az emberek, kevesebb távolságot tegyenek meg. De igazából már ők sem fogják élvezni. A fák-zöldfelületek nélküli luxusgettó lakóparkot egy idő után már senki nem fogja élvezni, úgyhogy ez egy nagyon rossz irány.”

Dékány Péter hozzátette, a múlt héten beadott változtatási tilalom elrendelésére egy kezdeményezést, bízik benne, hogy a soros testületi ülésen tárgyalnak róla.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Demokratikus Koalíció és a vele szövetséges pártok listáinak támogatására biztatott Keszthelyen Dobrev Klára.
| 2023. nov. 28. kedd 15:18 | Keszthely
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
| 2023. okt. 12. csütörtök 11:19 | Keszthely
A nyugdíjakról és az egészségügyről tartott utcafórumot a párt Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.