Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / XVII. Keszthelyi Nyári Játékok
2016. júl. 29. péntek | Keszthely
XVII. Keszthelyi Nyári Játékok
10 estén át buknak meg a Centrál Színház színészei a keszthelyi kastélyparkban. A nagysikerű londoni komédia, a Ma este megbukunk egy éve megy telt házzal Budapesten, és a Keszthelyi Nyári Játékokra is a jegyek nagy része már elkelt. Idén 17 alkalommal alakul színházzá a Festetics Kastély parkja, amely a felújítást követően teljes pompájában várja a színészeket és a nézőket egyaránt.

Londoni szuperprodukcióval érkezik a Helikon Kastélymúzeum parkjába a Centrál Színház. A Ma este megbukunk című komédia Nagy Britanniában elnyerte az összes létező kitüntetést, többek között a legrangosabb Oliver-díjat is. Az angol darab rendezője, Mark Bell állította színpadra ezt a bohóctréfákra épülő, fergeteges komédiát, ahol bármi megtörténhet, és Murphy törvényeit követve, ami elromolhat, az el is romlik.

„A Mark Bell, aki rendezte, ő tanítja is ezt a bohóctechnikát, ami nagyon komoly szakma, tehát nagyon nehéz, ugyanúgy, ahogy a színművészet, a bohócművészet is nagyon nehéz, ugyanakkor ez nekünk teljesen új volt, hogy ezt meg kellett tanulnunk valamilyen szinten. Sokat improvizáltunk, gyakorlatokat csináltunk a bohóctréfákra, és azt próbáltuk, illetve a mi színészetünket próbáltuk belerakni.” - mesélte Schmied Zoltán színművész, a darab egyik szereplője.

A darabot 8 hónap alatt 54 alkalommal játszották Budapesten, telt ház előtt. Keszthelyre 10 előadással készültek, az első három alkalomra már el is fogytak a jegyek, az augusztusi időpontokra még korlátozott számban lehet belépőt váltani. A csütörtöki sajtótájékoztatón részt vett Pálinkás Róbert, aki elmondta, a felújított kastélypark méltó helyszínt biztosít az előadások számára. Puskás Tamás, a színház igazgatója felhívta a figyelmet arra, nagy felelősség egy 17 éves rendezvénysorozat, de a társulat minden évben igyekszik felnőni a feladathoz.

„Én járok ki minden ősszel és minden tavasszal Londonba, nézni, hogy mi van ott. Bizonyos tekintetben mintha rokonokhoz mennék, tehát Londonban látom azt a színi igyekezetet, amelyet mi megvalósítani igyekszünk Budapesten. Nem éppen az anszvit és a repertoárszínházi különbséget, mert ez adott, hogy mi sok darabot játszunk egy repertoárban, ők meg mindig eggyel próbálnak győzni. De ott látom mindig hamísítatlanul azt, Londonban, hogy mindent megtesznek, minden igyekezetük azt a célt szolgálja, hogy elbűvöljék a nézőiket, és szerelemre hangolják az alatt a kétszer 60 perc alatt, amíg a színházban ülnek, és a Centrálnak is ez volt kezdettől a hamísítatlan igyekezete, és a mai napig is ez.” - tájékoztatott Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.

A színészek elmondták, hogy az akrobatikus elemek, és a hajszálon múló poénok mellett az volt a legnagyobb kihívás, hogy a magyar közönség hogy fogja fogadni a britek által nagyon kedvelt előadást. A darab sikere azt mutatja, hogy hazánkban is szívesen nevet a színházba járó közönség, így az alkotók remélik, még éveken keresztül megbukhatnak esténként a színpadon.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2019. júl. 30. kedd 14:21 | Keszthely
Húsz év után ismét Shakespeare darabot hozott el a Festetics – kastély parkjába a Centrál Színház
| 2018. aug. 14. kedd 15:52 | Keszthely
12 előadáson keresztül tapsolhattak a nézők Molnár Ferenc Delilájának a 19. Keszthelyi Nyári Játékokon.
| 2017. aug. 1. kedd 12:32 | Keszthely
Fergeteges vígjátékkal, és emelt nézőtérrel várják az érdeklődőket a 18. Nyári Játékokra.
| 2015. júl. 25. szombat 09:42 | Keszthely
A korábbi évek sikerdarabjait hozta el idén Keszthelyre a Centrál Színház a 16. Nyári Játékokra.
| 2023. júl. 25. kedd 12:59 | Szigliget
Idén is vendégül látja a Centrál Színház társulatát Szigliget.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.