Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Retro életérzés a strandon
2016. júl. 27. szerda | Gyenesdiás
Retro életérzés a strandon
Rég elfeledett tárgyakat, és a nagypapa Skodáját is megcsodálhatták mindazok, akik a gyenesdiási nagystrandok hűsöltek a hétvégén. A Cruisers Hungary klub maroknyi csapat által szervezett Rockin’ Beach a rock and roll és a retro életérzést próbálta visszacsempészni a 21. századba. A rendezvényt Góth Imre, a település alpolgármestere és Korpics Gábor, a klub alelnöke nyitotta meg.

Veterán rendőrautó, diavetítő és felfújható gumimatrac várta mindazokat, akik a hétvégén Gyenesdiásra látogattak a Cruisers Rockin’ Beach rendezvényére. A hagyományteremtő szándékkal létrejött tematikus nap a régi rock and roll világát elevenítették fel. A fiatal generáció a szülők és nagyszülők világába nyerhetett betekintést, a felnőtt látogatók pedig szívesen nosztalgiáztak a Diási strandon.      

„Nagyon tetszik a kiállítás, rengeteg játék volt nekem is meg gyerekkoromban, nem láttam 40 éve ilyen tárgyakat, de most előjönnek az emlékek, hogy mik voltak 40-45 évvel ezelőtt az én gyerekkoromban is.” - mondta egy lelkes látogató, Czukor Zsolt.

Ez a több, mint harminc éves Lada a saját kerekein érkezett Gyenesdiásra, ráadásul azt is elmondhatja magáról, hogy Ötvös Csöpivel is fotózkodott. Az autó és kísérője régi kapcsolatot ápol a program szervezőivel, már több rendezvényükön is részt vettek. A jármű minden olyan felszereléssel rendelkezik, ami egy rendőri akcióhoz szükséges, még egy frissen vasalt egyenruha is lóg a hátsó ablakban.        

„Ez az autó már több, mint 30 éves, az ország egyetlen, állományban lévő 1200-as rendőr Ladája. Külön engedéllyel, az összes felszerelésével megvan, és van rá megkülönböztető jelzés használati engedély is, úgyhogy nyugodtan közlekedhet az utakon akár veteránautó felvonulásokon, akár különböző kiállításokra a saját lábán szokott elmenni, ahogy ide is.” - tájékoztatott Ribes Attila, az autó kísérője.

Gyenesdiáson már hagyománya van a rockabillynek, hiszen az előző években is voltak olyan programok, ahol veterán autócsodák és pin-up girl-ök szórakoztatták a nagyérdeműt. Idén a Cruisers Hungary – mindössze három fős - csapata varázsolt retro hangulatot a Balaton egyik legjobb strandjára, ahol napközben a kicsiket kismoszkvics futammal várták, este pedig a koncerteké volt a főszerep.  

„Mind a hárman egy kicsit gyerekek maradtunk, tehát akkor, amikor felnőttünk, ez a retro vonal, a rock and roll, a rockabilly, illetve ezeknek a stílusjegyei, ezek magával ragadtak minket, és így maradtunk. Van, aki viseli ezeket a stílusjegyeket magán, van, aki nem annyira közülünk, de belül mind a hárman ugyanazt érezzük. Mi egy pici rockabilly klub vagyunk, igazából egy éve alakultunk egy nemzetközi szervezethez csatlakozván, és próbáljuk ezen a zenén, ezen az életérzésen keresztül a nemzetközi kapcsolatokat ápolni.” - számolt be Korpics Gábor, a Cruisers Hungary alelnöke.

Az érdeklődők egy régi Skodát, Fiatokat és veterán motorkerékpárokat is láthattak, a retro kiállítás pedig rég elfeledett tárgyakat vonultatott fel. A szervezők remélik, hogy a látogatók jól érezték magukat, és a jövőben sikerül egy jó hangulatú retro fesztivált varázsolni a Diási Strandra.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2019. júl. 19. péntek 16:30 | Gyenesdiás
Szombaton látványos programokkal készülnek a gyenesdiási rendezvényen.
| 2017. jún. 19. hétfő 18:20 | Gyenesdiás
Autócsodákkal és pin-up lányokkal várták az érdeklődőket az ötödik Los An Gyenes fesztiválra.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Retró hétvége volt a Balatonnál. A MÁV több éve rendezi meg a vasútbarát eseményt.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A MÁV a Gigant villanymozdony ötvenedik évfordulóján szervezett közös programot a Volánbusszal.
| 2023. nov. 15. szerda 12:20 | Keszthely
A Kádár-korszak balatoni nyaraiba kalauzolták el a könyvtár közönségét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.