Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rockabilly hangulat Gyenesdiáson
2017. jún. 19. hétfő | Gyenesdiás
Rockabilly hangulat Gyenesdiáson
Ötödik alkalommal csempésztek igazi amerikai hangulatot Gyenesdiásra a Los An Gyenes szervezői. A programra idén is számos autócsoda érkezett, de természetesen nem hiányozhattak a pin-up lányok sem. Szombat este hazai és külföldi rock&roll zenekarok szórakoztatták a vendégeket a Kárpáti Korzón.

Libbenő szoknyák és tűzpiros cipők népesítették be a színpadot a Los An Gyenes fesztiválon. A pin-up lányok szépségversenye az egyik fő mozzanata volt az ötödik alaklommal megrendezett programnak. A lányok az ’50-es évek ruháiban, rock&roll zenére mutatkoztak be, közülük többen már évek óta a stílus szerelmesei.

„Én ezt kiskoromban a filmekben, és nagyon megtetszett ez a stílus, leginkább a táncforma. Nekem van egy táncsport egyesületem, és volt már olyan táncunk, ami ezt a stílust tükrözte, és pöttyös ruhában voltunk, és mindenkinek nagyon tetszett.” - mondta az egyik versenyző, Szaluter Tünde.

A pin-up lányok mellől természetesen nem maradhatnak el a gyönyörű autók sem. Cadilacc-ek, Camaro-k, és az amerikai autóipar számos csodája népesítette be a Kárpáti Korzót. A sokak által filmekből jól ismert kisbuszokat is megcsodálhatták az érdeklődők. Kiss Zoltán az első perctől részese a gyenesdiási rockabilly élménynek, és szívesen mesél az érdeklődőknek az 1974-es Lincoln Continentaljáról.

„Ez igazából a korának szerintem legjobban felszerelt autója. 7600 köbcenti, és full extra. Négy elektromos ablaktól elkezdve, tempomat, klíma, az így alap, hat irányba mozgó elektromos ülések, és Cartier órával.” - tájékoztatott az autó tulajdonosa.

A rockabilly műfaj az ötvenes évek Amerikájának meghatározó zenei stílusa, legismertebb alakja Elvis Presley. A Los An Gyenes szervezőinek célja, hogy életben tartsák, és minél több emberrel megismertessék a műfajt. A program évről-évre egyre népszerűbb, nem csak belföldről, hanem Szlovéniából és Horvátországból is érkeztek autók Gyenesdiásra.

„Az időjárástól nagyon féltünk, de úgy néz ki, hogy most kisütött a nap így délutánra, és nagyon sok autó érkezett szerintem, 100 fölött járunk már bőven. Szóval, amit megjósoltam, az biztos most beigazolódott, úgy néz ki, hogy nagyon jól fog sikerülni ez a mai nap, és még csak most kezdődnek a programok, a zenék. Szerintem még estére sokkal jobban megtelik itt ez az egész terület. Hatalmas lesz ez a buli, jövőre is meg kell, hogy csináljuk.” - emelte ki a program szervezője, Klacz István.

Az autók között több különleges példány is feltűnt, így például ez a rendőrmobil, amely Zemplén megye seriffjét szállította a Balatonra. A szervezők külön kiemelték ezt a horvát Thunderbirdit is, amely az autók szépségversenyén a legszebb ’50-es évek autója címet is elnyerte.

Regman Karola - Keszthelyi TV

                    

| 2023. máj. 26. péntek 10:55 | Gyenesdiás
A rockabilly szerelmeseit várják vasárnapig Gyenesdiáson.
| 2019. júl. 19. péntek 16:30 | Gyenesdiás
Szombaton látványos programokkal készülnek a gyenesdiási rendezvényen.
| 2014. aug. 19. kedd 16:07 | Gyenesdiás
Pin up girl-ök, rock and roll és koncertek várták a Los An Gyenes vendégeit.
| 2014. aug. 14. csütörtök 21:41 | Gyenesdiás
A hétvégén rendezik a Los An Gyenes Rockabilly Us autós és motoros fesztivált Gyenesdiáson.
| 2017. jún. 16. péntek 14:50 | Gyenesdiás
Oldmobilok és pin-up lányok népesítik be a Kárpáti Korzót szombaton.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.