Közel 450 vendéggel ünnepelte a 40 éves születésnapját a Danubius Helath Spa Resort Hotel tegnap. Az 1972-ben alapított vállalat első gyógyszállodája nagyon népszerű a hazai és a külföldi vendégek körében is. Az évek során kialakították az infrastruktúrát, a gyógyászati kezelések pedig sok beteg embernek hoztak enyhülést.
„Mi Budapestről érkeztünk, kerek tíz esztendeje járunk ebbe a szállodába. Messze Magyarország legjobb szállodájának, a legjobb termálfürdőjének tartjuk Hévízen ezt a szállodát. A legjobb szervize, a legjobb személyzete, a legjobb étrendje van neki. Sokat kipróbáltunk már Magyarországon, és ezt szeretjük. Egyszerűen nem tudunk megválni tőle, hazajárunk, függők lettünk a szállodától.” - meséli egy törzyvendég házaspár, Kállai László és felesége, Kállai Lászlóné.
A megnyitón hangsúlyozták, Hévíz volt a legtökéletesebb helyszín a szálloda felépítésére. Mácsai Péter, a hotel jelenlegi igazgatója elmondta, nagyon örül, hogy egy fantasztikus csapattal dolgozhat együtt. Büszke arra, hogy a gyógyszálló sosem üzemelt 76%-os szobakihasználtság alatt, és az elmúlt, közel fél évszázadban 550 ezer vendéget fogadtak.
„A 40 év nyilván, az a tradíció, az a szakértelem, ami a kolegák kezében, szellemében fölhalmozódott, azt gondolom, hogy ez egy nagyon nagy értékünk, ezen, ebből tudunk még mindig profitálni.” - tájékoztatott Mácsai Péter, a Danubius Health Spa Resort Hotel igazgatója.
A megnyitón részt vett Dr. Deák Imre, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója is, aki egyébként a hévízi gyógyszálló első igazgatója is volt. Beszédében megköszönte a vendégeknek a bizalmat, a városnak, a Tófürdőnek és a partnereknek a támogatást, valamint a dolgozóknak a kiváló munkát. Elmondta, a fejlesztés nem áll meg, most az Aqua Hotel szépül meg, de tervben van a Health Spa Resort újabb felújítása is.
„Megújulni muszáj, mert egyrészt a konkurencia erősödik, másrészt pedig valóban hát vannak olyan részek, amelyek annyira elavulnak a szállodában a használattól, és nem csak lepusztulnak, hanem erkölcsileg is, tehát a design már nem olyan, mint amit a mai világban egy igényes szállóvendég elvár, és mi pedig reméljük, hogy bennünket igényes szállóvendégek választanak.” - hangsúlyozta Dr. Deák Imre, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.
A megnyitó végén díjazták a szálloda partnereit, valamint megköszönték a munkáját Sebők Andrásnak, az egyetlen olyan dolgozónak, aki 40 éve tagja a hotel csapatának. Az este további részében a kulináris élvezeteké volt a főszerep, hal és olaszos ételek várták a vendégeket, de bajor söröket és bográcsban főtt magyaros ételeket is kóstolhattak a meghívottak.
Regman Karola - Keszthelyi TV