Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elismerések, értékelések
2016. jún. 7. kedd | Keszthely
Elismerések, értékelések
Petánovics Katalin néprajzkutató, Kató Gergely egykori tiszti főorvos és Gelencsér József is elismerésben részesült a város napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen. A díjak kiosztása mellett pozitív értékelésének adott hangot a város tevékenységéről a tiszteletbeli magisztrátus. Ruzsics Ferenc is összegezte a város elmúlt évét. A polgármester elmondta, 4,5 milliárdos támogatási igényt nyújtott be a város különböző pályázatokra.

Az önkormányzat által alapított legrangosabb kitüntetést, a „Keszthely Város Díszpolgára” címet  az idei esztendőben Dr. Petánovics Katalin, a Balatoni Múzeum nyugalmazott néprajzkutatójának ítélték oda.

„Keszthely Városért” kitüntető címben részesült Nádler Józsefné, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének alapítója. Szintén „Keszthely Városért” kitüntető címet érdemelt ki a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakközépiskolája, mely idén ünnepli 25 éves fennállását.

„Keszthely Város Szolgálatáért” elismerést posztumusz ítélték oda dr. Kató Gergelynek, a város egykori tiszti főorvosának, a helyi labdarúgás nagy személyiségének.

„Keszthely Város Szolgálatáért” díjat kapott még Dr. Mencz Zsuzsanna gyermekorvos, valamint Dr. Gelencsér József, aki Csik Ferenc emlékének, a néptánc és több helytörténeti kincsnek az ápolója.

Bereczky Csaba fafaragó is„Keszthely Város Szolgálatáért” díjat vehetett át.

„Keszthely Város Szociális Ellátásáért” elismerésben részesült Illés Tamás, a Zöldmező iskola pedagógusa.

Dr. Matán Ágnes, reumatológus, fizikoterapeuta szakorvos érdemelte ki a „Keszthely Város Egészségügyéért” díjat.

A sporthoz kapcsolódó elismerések is város napján lettek átadva. A „Keszthely Város Sportjáért” díjat Csősz-Tóth Norbert kapta, aki a karate hazai és nemzetközi szinten elismert űzője.

„Keszthely város legjobb edzője” Keczeli Zoltán lett.A

"Keszthely város legjobb utánpótlás edzője” díjat megosztva vehette át a KVDSE két edzője, dr. Kardos József és Péter Csaba.

„Keszthely város legjobb felnőtt férfi sportolója” File Mátyás lett, aki gerincproblémái miatt sajnos fel kellett hagyjon a vívással idén tavasszal.

„Keszthely város legjobb felnőtt női sportolója” a többszörös világ- és Európa bajnok sportlövő Major Veronika lett.

A „Keszthely város legjobb ifjúsági fiú sportolója” címet Kovács Marcell András a KVDSE atlétája vehette át.

Szintén a KVDSE egyik futója érdemelte ki a „Keszthely város legjobb ifjúsági leány sportolója” címet, Csóti Jusztina versenyelfoglaltsága miatt nem tudta a  helyszínen átvenni elismerését.

A Keszthelyi Kiscápák úszója, Nett Vivien érdemelte ki a „Jó tanuló, jó sportoló” címet.

„Keszthely város legjobb csapata” - Georgikon Diáksport Egyesület Férfi Kézilabda Szakosztálya lett, akik legutóbb éppen lecsúsztak a bajnoki dobogóról.

Ismét értékelték a városvezetés munkáját a Keszthelyhez kötődő, jelentős pozíciót betöltő és köztiszteletben álló magiszterek. Az eddig végzett munkát eredményesnek és látványosnak ítélték; szóvivőjük, Török Gábor kiemelte többek közt a Balaton-part, a Festetics Mauzóleum, az Amazon és a Festetics kastély felújításait, fejlesztéseit.Dicsérték a fejlesztési terveket, melyek kapcsán kiemelték, hogy az ipari park, a Zöld város, vagy a Sörház projekt is egy egységes koncepció része. Török Gábor azt mondta, most van az az időszak, amikor nem szabad elkényelmesedni.

„Most van itt az ideje, hogy a városvezetés az elkövetkezendő ciklusra teljes mértékben és egy szívvel összefogjon és a közös stratégiai célok elérése és megvalósítása nyomán tudjon működni, amihez biztos vagyok benne, hogy országgyűlési képviselő úr minden segítséget meg fog adni.” - hangzott el a neves jogásztól. 

Keszthely Város Polgármestere is értékelte az eltelt esztendőt az ünnepi testületi ülésen. Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: sok jó, rossz, bánat és öröm érte a várost, utóbbiból szerencsére több. A sikerek közt kiemelte a városon átmenő kerékpárút megépítését, a város épületeinek napelemes fejlesztését és felújítását, a befejeződött a Balaton-parti beruházását. A nem önkormányzati fejlesztések közt a kórház, a buszpályaudvar fejlesztése, a Yacht kikötő és a Helikon kastélymúzeum többmilliárdos beruházásait hangsúlyozta a polgármester. Ezt követően a fejlesztési terveket ismertette a város első embere:

„A legnagyobb ívű tervezetünk az egykor gyönyörű, ma igencsak lepusztult állapotban levő sörház felújításáról szól, mintegy 1,1 milliárd Ft. értékben.       Az összeg nagyságát figyelembe véve sorrendben ezt követi a Zöld város program, mely 1 milliárd Ft. összeg felhasználásával a Kastély utca, Zeppelin tér, Helikon park, KRESZ park fejlesztését tartalmazza. A Városi strandunk átalakítására 485 milliós pályázatot nyújtottunk be. Az ipari park területén levő önkormányzati utak kialakítására, felújítására, csapadékvíz elvezetés biztosítására 215 millió Ft. támogatás megítélésében bizakodhatunk.”

A további kerékpáros-, parkoló- és intézményfejlesztésekkel és egyéb tervekkel együtt összesen 4,5 milliárdos támogatási igényt nyújtott be a város. Ezeknek a forrásoknak a megszerzésében- ugyanúgy, mint az elmúlt időszakban- számít a vársovezetés Manninger Jenő képviselő úrnak, Zala megye fejlesztési biztosának segítségére, melyet mindenki nevében ez alkalommal is megköszönt Ruzsics Ferenc, polgármester.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A díjjal anyagi támogatás is jár, amit természetesen önkormányzati lakásokra fordít az önkormányzat.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Révfülöp
Kiosztották az Év Balatoni Háza 2023 díjait.
| 2023. nov. 23. csütörtök 16:27 | Keszthely
A Magyar Atlétikai Szövetség első alkalommal ítélte oda az elismerést.
| 2023. okt. 13. péntek 17:01 | Zalaegerszeg
A produkciókat a Helyi Televíziók Országos Egyesületének tagjai, köztük a Keszthelyi TV is műsorra tűzi.
| 2023. már. 23. csütörtök 16:59 | Balatonakarattya
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.