Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / DixieLand zengte be a teret
2016. ápr. 27. szerda | Keszthely
DixieLand zengte be a teret
A Happy Dixieland Band és a Vonyarc Dixie lépett fel az első ízben megrendezett DixiLand fesztiválon. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott programot a Helikoni Ünnepségek zárása után, a Boldog Békeidők Hévíze program előszeleként rendezték meg a Fő téren. A koncerteket a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Elsőként a 15 tagú, helyi és környékbeli fiatalokból álló Vonyarc Dixie lépett a színpadra. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar tagjaiból verbuválódott együttes bizonyos tagjainak nem új dolog a dixie zene. Tíz évvel ezelőtt már alakítottak egy ilyen stílusú formációt.Zenéjük kicsik és nagyok tetszését is elnyerte.

„Igazából én minden zenét szeretek, szeretünk mindent ami élőzene főleg, hangszerekkel játsszák és a picinek is nagyon tetszik.” - mondta el a közönség sorai közt, kisgyermekével a karján Sipőcz Adrienn. 

A rendezvény fővédnöke Manninger Jenő országgyűlési képviselő volt. A szervezők célja az volt, hogy színesítsék a város programkínálatát. Minderre pályázati támogatást is tudtak fordítani a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából. 

„Az Egervári Estékért Alapítvány még a múlt év második felében pályázott a Szerencsejáték Zrt.-hez és elnyerte az a támogatási összeget, amiből úgy döntöttünk- a kuratórium tagjai- hogy ide, Keszthelyre hozzuk el egy tavaszköszöntő fesztiválnak ezt a rendezvényt, hiszen az egervári várkastélyba egyelőre még nem indult be az élet, majd május elseje után.”  - nyilatkozta a főszervező Zsuppán Beáta, aki az alapítvány kuratóriumi tagja. 

A tavaszköszöntő fesztivál egyfajta előfutára a Boldog Békeidők Hévíze rendezvénynek. 2011-ben, erre a fürdővárosi rendezvényre alakult meg a Happy Dixieland Band. A keszthelyi, hévízi és környékbeli muzsikusokból álló társaság olyan sikeres volt, hogy a további folytatás mellett döntöttek. A Happy Dixieland Band vezetője, Babos Lajos szerint a dixie egy sokak által kedvelt műfaj:

„Ez tulajdonképpen a jazz zene legpopulárisabb válfaja. A 20. század elején indult el a története, ragtime, dixieland - és utána szépen jöttek a stílusok - swing korszak. Azt gondolom, hogy életbe tudott maradi ez a műfaj, az annak köszönhető, hogy felhőtlen, fülbemászó dallamokat nyújt a kedves közönség számára.”

A dallamok nem csak a közreműködő egy charlestontánc-csoport tagjait, hanem a közönséget megmozgatták.A szervezők azért választották a dixieland zenét, mert sokak által kedvelt, mégis gyakran elfeledett stílusról van szó, mely megérdemli, hogy akár jövőre is fesztivált tartsanak ennek a zenének a jegyében. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 4. kedd 16:04 | Keszthely
Sztárvendég is érkezett a Happy Dixieland Band 10 éves évfordulóján adott koncertre.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
| 2023. okt. 17. kedd 18:36 | Keszthely
Jubileumi koncertet adott Varga Endre a Balaton Színházban
| 2023. júl. 17. hétfő 15:41 | Balatongyörök
15. alkalommal szórakoztatja augusztusig négy csütörtökön, minden este két fellépő a közönséget.
| 2021. aug. 18. szerda 15:54 | Keszthely
A Modern art Orchestra szakrális repertoárt, ugyanakkor a megszokott jazz muzsikát hozta Keszthelyre.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.