Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Köszöntés a Növényvédelmi Fórumon
2016. jan. 22. péntek | Keszthely
Köszöntés a Növényvédelmi Fórumon
A Georgikon kiemelkedő professzorának, dr. Horváth Józsefnek a 80. születésnapját ünnepelték a Keszthelyi Növényvédelmi Fórumon. A nemzetközileg elismert növény virológus 1950 óta kötődik a Georgikonhoz. Az országos szinten kiemelkedő fórumon a növényvédelem minden területét érintették a szakemberek.

Dr. Horváth József 1936-ban született. A Vajda János Gimnázium után az akkori nevén a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen szerezte agrármérnöki diplomáját. A fórumon lépten nyomon jókívánságokkal halmozták el a nemzetközi szaktekintélyt, aki kizárólag a növény virológia területén kutatott és ért el nagy sikereket. Az akadémikus úgy fogalmazott, hogy 1950 óta él a Georgikon árnyékában. Aktív pályája innét indult és itt fejeződött be.

„Itt végeztem az akadémiát, aztán három évig itt dolgoztam, de a sors kegyelméből eljutottam Budapestre a Növényvédelmi Kutatóintézetbe. Ott fejtettem ki talán szakmailag az egyik legértékesebb tevékenységemet, onnan indultak a külföldi útjaim is, 40 ország, ahol körülbelül jártam kongresszusokon, de hát 78-ban csak a szülői ház, a rögök, Keszthely, a környék, a Keszthelyi-hegység, a Balaton meghatározó volt és idős korban az ember mindig visszamegy oda, ahonnét elindult.” - mesélte az akadémikus, aki ma is figyelemmel kíséri a szakma irányait. Úgy fogalmazott, hogy nincs más kapaszkodója az életében, mint az amit ez alatt az 57 év alatt csinált. 

A fórumon Polgár J. Péter üdvözölte a mintegy kettőszáz szakembert. A Georgikon dékánja örömét fejezte ki, hogy ilyen rangos programnak adhat otthont a campus: „Nagyon örülök neki, hogy a szakma, a gyakorlat, a tudomány, a hatóság jeles szakemberei ilyen szép számmal eljöttek ismét és részt vesznek ebben a munkában.”

A Növényvédelmi Fórum az ország egyik legnagyobb ilyen rendezvénye. Ennek megfelelően a növényvédelem minden szakterülete megjelenik a programban a növénykortantól kezdve a toxikológián át az élelmiszerbiztonságig. A fórum nem csak a szakmának szól, mondja a szervező Növényvédelmi Intézet igazgatója, Takács András Péter„Pont az volt a legfontosabb cél és a mai napig azt a célt tartjuk szem előtt, hogy összekössük a tudományt a gyakorlattal. A fórum témái leginkább gyakorlatorientáltak, tehát olyanok, amiket a hétköznapi ember, a gyakorlati növényvédősök is tudnak hasznosítani. Említhetném ugye a közelmúltban Magyarországon megjelent puszpángmolynak példáját, ami számos kiskerttulajdonost, különösen a balatoni díszkertekben érint a nyár folyamán, erről is hallhatnak az érdeklődők előadásokat.”  

A fórumon különféle szakmai bemutatókkal és kiállításokkal mutatkoztak be a növényvédelem szereplői. A három napos rendezvény pénteken zárult le. 

Hársfalvi Ákos - Kesthelyi TV

 

| 2022. jan. 21. péntek 14:17 | Keszthely
31. alkalommal rendezték meg a Georgikonon a Növényvédelmi fórumot.
| 2015. jan. 22. csütörtök 10:54 | Keszthely
Az ország minden részéből vesznek részt szakemberek a XXV. Növényvédelmi Fórumon a Georgikonon.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.