A karácsony előtti napokban a vásárlók, kedvező árú, kiváló minőségű halak közül válogathatnak hagyományos karácsonyi vacsorájukhoz, melynek elengedhetetlen alapanyaga a minőségi magyar hal. A Halászcsárdánál ponty, harcsa, busa, süllő, pisztráng és még sok egyéb hal kerülhet a vásárlók kosarába, akik elégedetten távoztak.
A karácsonyi halfogyasztás ősi tradíció, amely egyrészt a keresztény szokásokból gyökerezik, másrészt néphagyományból ered miszerint a pikkelyes hal bőséget hoz a következő évben. Az emberek jelentős része csak ebben az időszakban, az ünnepek táján fogyaszt halat, gyakorlatilag egy évben egyszer, nem mindegy hát, mi kerül a tányérra. Egy jól sikerült ünnepi menü után talán az évben többször is eszünkbe jut majd halat enni.
A friss halakon és a bőséges választékon túl, forralt borral és sült gesztenyével is kedveskednek a Halászcsárdához betérőknek. A halvásár december 23-án zárul.
Veress Erzsébet - Keszthelyi Televízió