Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Navracsics Tibor miniszterrel tartottak fórumot Zalaapátiban
2023. jún. 9. péntek | Zalaapáti
Navracsics Tibor miniszterrel tartottak fórumot Zalaapátiban
Navracsics Tibor miniszterrel tartottak kulturális és közéleti fórumot Zalaapátiban. A Községházi esték című rendezvényt az 1019-ben alapított zalavári bencés monostor évfordulóján hívták életre. A csütörtöki fórumnak a kereszténység és Európa jövője volt a témája.

Most állítják össze az ország különböző pontjainak fejlesztési terveit. Illetékes miniszterként Navracsics Tibor a helyi vezetőkkel, közösségekkel is konzultál, hogy ők hogy látják a kitörési pontokat. Cél, hogy a tapasztalatokat egy dunántúli, vagy akár országos fejlesztési stratégiává állítsák össze.

„Nem messze van innen egy olyan repülőtér, ami potenciálisan akár nemzetközi utasforgalmat kiszolgáló repülőtér is lehet. Ez egy olyan előny, ami a Dunántúlon is majdnem egyedi, hiszen ilyen felszereltségű és ilyen kapacitású repülőtér nincs a közelben, ugyanakkor a Balaton közelsége és az egyházi emlékek, a vallásos emlékek mind lehetőséget nyújtanak arra, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével a turizmusban lévő potenciált is kiaknázhassák” - nyilatkozta a miniszter. 

Navracsics Tibor az uniós források kapcsán elmondta, hogy most arra várnak, hogy hivatalosan is értékeljék Magyarország vállalásait. A miniszter abban bízik, hogy a nyár folyamán az Európai Bizottság nyugtázza ezeket és akkor végre az uniós források utalása is megtörténik.

Európa jövője címmel előadást és fórumot tartottak. Navracsics Tibor azt mondta, Európa jövőjét egy olyan kulturális közösségben látja, mely megőrzi a nemzeti hagyományokat, a nyelveket. Összegezte: a kontinens jövője a kereszténységben, a kultúrában és a nemzetek együttműködésében van. A fórumnak témája volt Zalaapáti és a térség történelme, vallási értékei is.

„Zalavárnak és a mi térségünknek tulajdonképpen nem csupán ezer éve van a bencésekkel és a magyarokkal, hanem az első ezer éve az pedig a szlávokkal, germánokkal. Tehát nagy értékünk van. Én azt mondom és ezt javaslom a térségben, hogy a nagyon sok értéket adjuk össze és ez az érték legyen az érdekünk és segítsük egymást, hogy ezt ki tudjuk bontakoztatni” - mondta Vincze Tibor polgármester. 

A szakterületén a leghitelesebb személy Navracsics Tibor. Méltatott köszöntőjében Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, akik a háború sújtotta nehéz időkben a közösségek jelentőségét hangsúlyozta: „Azt gondolom, hogy ilyen helyzetben, ilyen időkben még inkább felértékelődik az amúgy is nagyon fontos közösségnek a szerepe és még inkább felértékelődik a hiteles információnak, a hiteles informálódásnak a szerepe, úgyhogy nagyon köszönöm azt Miniszter Úrnak, hogy eljött.”

| 2023. feb. 15. szerda 16:38 | Zalaegerszeg
Bemutatták a TOP 100 Zala Vármegye Gazdasága 2022 című kiadványt.
| 2021. feb. 22. hétfő 15:23 | Keszthely
Navracsics Tibor kormánybiztossal folytatott sikeres munkamegbeszélést a városvezetés.
| 2014. már. 15. szombat 10:57 | Budapest
Szegedi László a Veszprém TV igazgató-főszerkesztője a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
| 2024. már. 1. péntek 19:15 | Alsópáhok
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.