Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hívatlan festők Reziben
2015. nov. 5. csütörtök | Rezi
Hívatlan festők Reziben
A buszmegállót, épületeket és egy autót is megrongált két tizenéves Reziben. Az egyébként csendes, bűnmentes falu lakóit felháborítja az eset. Az elkövetők kiléte hamar kiderült, köszönhetően a rendőrség hatékony nyomozásának. A kár az előzetes becslések szerint több százezer forint.

Egy autóbusz is áldozata lett az október 30-án este elkövetett bűncselekménynek. A tizenöt és tizenhét éves gyanúsítottak fekete és fehér színű sprékkel a jármű oldalát is megrongálták. Nem sok látszik már a kéretlen festésből, a közlekedési társaság eltüntette a nyomokat.

Cserép Gábor polgármester jól ismeri az elkövetőket. Úgy fogalmaz: a falu lakossága nincs hozzászokva az ilyen jellegű bűncselekményekhez.

A falu lakossága nem csak tehetetlenül nézi a mindenkit felzaklató esetet. Már tervek is vannak arra, hogy a jövőben ezeket hogyan akadályozzák meg. Az ezerkétszáz fős Rezi lakói nem akartak nyilatkozni az esetről, mivel jól ismerik a családokat. A cselekmény különös szála az is, hogy az egyik megrongált házban maga az egyik gyanúsított és családja lakik. A fiúk szabadlábon várják a nyomozás lezárását.

Egy autónak a csomagtartóját is lefújták festékkel a felelőtlen fiatalok. Ezen még látszanak a nyomok. A tulajdonosokkal nem tudtunk beszélni, de a lakók elmondása szerint egy rokkant házaspárnak okoztak kárt ezzel. Nem kímélték az útjelző táblákat sem. A motívumok, feliratok között rendre visszatérő E és A betűk valószínúleg egy számítógépes játékokat fejlesztő cégre utalhatnak. Erre abból következtetnek, hogy a fiatalok kedvenc időtöltése az ilyen programokkal való játék. A Keszthelyi Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két fiatalkorú fiú ellen.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2020. aug. 27. csütörtök 16:22 | Keszthely
A tettest még aznap elfogta a rendőrság.
| 2016. már. 9. szerda 11:36 | Keszthely
Tábla és szemetes bánta február 27-én éjszaka a randalírozók munkáját. Kamera rögzítette az esetet.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Rezi
Az időjárás miatt csúszott a program dátuma
| 2024. jan. 31. szerda 15:46 | Rezi
A település elsősorban az elkészült beruházások és programok minőségének megőrzésére helyezett hangsúlyt.
| 2023. szep. 12. kedd 16:22 | Rezi
Félretették a metszőollót a reziek és nagy szüreti mulatságot rendeztek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.